Genomineerden NRW Scriptieprijs winkelmarkt bekend

0

De drie kanshebbers voor de NRW Scriptieprijs zijn bekend. De commissie Research & Educatie van NRW heeft alle ingezonden Masterscripties uit het studiejaar 2014-2015 beoordeeld en een shortlist samengesteld met drie genomineerden.

Brigit Gerritse, directeur van de NRW: “We organiseren de scriptieprijs voor het tweede jaar en zijn heel blij met het aantal inzendingen, maar vooral ook met de diversiteit van de ingezonden onderzoekthema´s. Er zijn scripties ingediend over consumententrends, duurzaamheid als herontwikkeling en nog veel meer. Ze laten duidelijk zien dat de winkelmarkt een centrale positie in onze maatschappij inneemt.“ Met de Scriptieprijs wil NRW jong talent een platform bieden om zich te presenteren aan de markt. Bovendien wil de prijs het belang van onderwijs op WO-niveau inzake de winkelmarkt extra benadrukken.

NRW heeft de volgende scripties genomineerd:
– Katherine Bergmann, Universiteit Groningen, Master Marketing Intelligence and Marketing Management – Sustainable new product introduction success and the impact of marketing measures and product category characteristics.
– Barzien Khoshbakht, Universiteit Eindhoven, Master Real Estate Management & Development – Fragmented ownership in shopping centres.
– Erik Schipper, Technische Universiteit Delft, Master Real Estate & Housing – Servicekosten voor winkelcentra.

De jury
Nu de NRW Commissie Research & Educatie een selectie heeft gemaakt uit de ingezonden scripties zal de jury deze drie onderzoeken nader beoordelen en de winnaar aanwijzen. De jury van de NRW Scriptieprijs bestaat uit Boris van der Gijp, (Syntrus Achmea Vastgoed), Jan Meerman (INretail) Paul Tankink (TVC Real Estate), Jeroen Verwaaijen (Strabo) en staat onder voorzitterschap van Paulus Jansen, wethouder gemeente Utrecht.

De beoordeling
De belangrijkste criteria waarop de jury zal letten in haar beoordeling zijn:
– de kwaliteit van de scriptie qua breedte, diepte, gehanteerde methodologie, conclusies en aanbevelingen;
– de relevantie voor de winkelmarktsector;
– de innovatieve aspecten en originaliteit.

De prijs
De winnaar van de NRW Scriptieprijs zal op 21 januari 2016 bekend worden gemaakt tijdens een feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 2.500. Uniek aan de NRW Scriptieprijs is dat ook de onderwijsinstelling van de winnende scriptie een prijs van € 2.500 ontvangt. De twee andere genomineerden ontvangen ieder een prijs van € 500.

 

http://nrw.nl/wp-content/uploads/2015/11/PERSBERICHT-nominaties-NRW-Scriptieprijs-2016.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?