Woonzorgcomplex in voormalige polikliniek Gasthuiskwartier

0

Woonzorgorganisatie Domus Magnus heeft een overeenkomst getekend om 38 zorgappartementen in de polikliniek van het voormalige Groot Ziekengasthuis in ’s-Hertogenbosch af te nemen. Heijmans en AM ondertekenden vandaag een overeenkomst met Domus Magnus. Naar verwachting kunnen begin 2017 de eerste bewoners hun appartementen betrekken.

Met de bouw van de nieuwe polikliniek in 1932 manifesteerde het ziekenhuis zich prominent aan de Nieuwstraat. De nieuwe entree was zo uitgewerkt dat ambulances en taxi’s overdekt konden voorrijden. De eeuwenoude geschiedenis van de locatie en het Groot Ziekengasthuis is een belangrijke inspiratiebron voor het plan dat er nu ligt. De nieuwe invulling van de polikliniek als luxe woonzorgcomplex past daarom goed in het nieuwe woongebied het Gasthuiskwartier.

Domus Magnus
Domus Magnus is een woonzorgorganisatie met zes unieke locaties verspreid over Nederland, met twee nieuwe locaties in ontwikkeling in Utrecht en Den Bosch. Ouderen wonen in hun eigen appartement inclusief 24-uurs zorg, service en dienstverlening zoals de wasservice, een chef-kok en het wekelijkse (klassieke) concert op alle locaties. De zorg wordt geleverd met eigen personeel. Tevens zijn enkele appartementen ingericht als zorghotel, om te kunnen herstellen na een ziekenhuisopname.

Directeur en oprichter van Domus Magnus Erwin Miedema is zeer te spreken over de uitbreiding: “Nadat we eerder dit jaar onze uitbreiding naar Utrecht bekend maakten, zijn wij uiteraard erg blij met nóg een nieuwe luxe locatie. Al jaren waren we op zoek naar nieuwe locaties, maar vanwege de hoge eisen die wij stellen, is dit een behoorlijke uitdaging. Dat we nu binnen één jaar twee nieuwe locaties hebben kunnen aankopen, is iets om heel trots op te zijn.”

Dat er in het Gasthuiskwartier dergelijke zorgappartementen komen, sluit goed aan op de visie van Heijmans en AM voor deze transformatie. Het is een eerbetoon aan de historie van het gebouw. Deze toevoeging past goed bij dit stuk van de binnenstad, waar straks verschillende functies samengaan.

Het vijf hectare grote Gasthuiskwartier wordt de komende jaren getransformeerd naar een inspirerend woon-, winkel-, werk- en verblijfsgebied. Er ontstaat straks een nieuw deel Bossche binnenstad, waar oud en nieuw, (rijks)monumenten en karaktervolle nieuwe huizen één geheel vormen.

 

http://www.heijmans.nl/nl/nieuws/woonzorgcomplex-voormalige-polikliniek-gasthuiskwartier/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?