Rijksvastgoedbedrijf en gemeente Dordrecht werken samen aan stedelijke ontwikkeling

0

Het Rijksvastgoedbedrijf, de gemeente Dordrecht en drie projectontwikkelaars hebben besloten samen te werken aan de ontwikkeling van de omgeving rond de Spuiboulevard in Dordrecht. Het Rijksvastgoedbedrijf is eigenaar van het Belastingkantoor aan de Spuiboulevard.

Door de economische crisis en de veranderingen in de vastgoedmarkt is er de afgelopen jaren leegstand ontstaan in veel kantoren aan de Spuiboulevard en omgeving. Sommige kantoren zijn verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. De gemeente wil samen tot een ontwikkelstrategie voor het hele gebied komen. Doelen daarbij zijn behoud en versterking van het gebied als aantrekkelijke kantorenlocatie met meer stedelijke kwaliteit en een levendig gemengd woon- en werkmilieu. Het Rijksvastgoedbedrijf onderschrijft die doelstelling.

De partijen maakten 4 november afspraken om te komen tot die gezamenlijke ontwikkelstrategie, met aandacht voor transformatie (verandering van functie), aanpassing van gebouwen, eventuele sloop en vervangende nieuwbouw. De gemeente Dordrecht brengt ook de eigen huisvestingsbehoefte in, zo is het de vraag of de gemeentelijke diensten op langere termijn in het huidige Stadskantoor blijven. De kosten voor het opstellen van een ontwikkelstrategie zijn € 80.000. De projectontwikkelaars dragen ieder € 10.000 bij, het Rijksvastgoedbedrijf € 20.000 en de gemeente € 30.000.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft vergelijkbare samenwerkingsverbanden gesloten met bijvoorbeeld Den Haag, Winterswijk, Lelystad en Zwolle.

 

http://www.rijksvastgoedbedrijf.nl/actueel/nieuws/2015/11/09/rijksvastgoedbedrijf-en-gemeente-dordrecht-werken-samen-aan-stedelijke-ontwikkeling

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?