BAM verwerft opdracht revitalisatie kantoor ABP in Heerlen

0

Stichting Pensioenfonds ABP heeft BAM Bouw en Techniek regio Zuid opdracht verleend voor de revitalisatie van gebouw GKII in Heerlen tot Smart Services Campus. Hiermee is een bedrag gemoeid van ruim € 10 miljoen. BAM is inmiddels gestart met de werkzaamheden en verwacht het gebouw van acht verdiepingen, totale oppervlakte 21.000 m², in het voorjaar van 2016 op te leveren.

De Smart Services Campus in Heerlen is een initiatief van de provincie Limburg, pensioenbedrijf APG en Universiteit Maastricht en is erop gericht de in de regio aanwezige deskundigheid op het gebied van financiële, administratieve en informatieve dienstverlening te versterken en verder te ontwikkelen. Daarbij wordt met name ingezet op ‘smart services’: slimme diensten die door intelligent gebruik van informatie een bron vormen van economische meerwaarde. Het doel is 2.000 tot 2.500 nieuwe banen te realiseren met tientallen start ups, spin offs én het aantrekken van nieuwe bedrijven.

De werkzaamheden van BAM voorzien onder meer in de bouw van een nieuwe entree met luifel en de uitbreiding van het restaurant. Tevens wordt tussen de eerste en tweede verdieping een atrium gecreëerd. De tweede verdieping wordt ingericht met flexibele kantoorruimten en een ‘community floor’. BAM past ook de installaties in het gehele gebouw aan. Zo worden de luchtbehandelingsinstallatie, de regeltechniek, de verlichting en de klimaatplafonds compleet vervangen en wordt een nieuw warm- en koudwatersysteem aangebracht. Het ontwerp van de Smart Services Campus is in handen van architecten diederendirrix uit Eindhoven.

 

http://www.bam.nl/pers/persberichten/bam-verwerft-opdracht-revitalisatie-kantoor-abp-in-heerlen?position=2&list=x6Va4mLW61mmyzwm1ylq6m0EEFC0tRy8zZscoWWIpfE

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?