Westplan: Verkoop 2 fondsen toont robuustheid asset class

0

Met de verkoop van twee Westplan fondsen van in totaal 926 huurwoningen op 28 oktober jl. toont Westplan de kracht van investeren in huurwoningen. Bij beide fondsen werd de inleg van de investeerders meer dan verdubbeld.

De verkoop van de huurwoningen in de thuisbasis Atlanta is op zichzelf niet bijzonder. Westplan voert al vele jaren een succesvolle “build, fill and sell” strategie, oftewel bouwen, verhuren en verkopen.

“Het laat zien dat je met huurwoningen in alle fases van de markt geld kan verdienen”, vertelt Rob Carter vanuit Atlanta.

“De huurinkomsten zorgen ervoor dat er tijd is om een tegenvallende markt uit te zitten en te wachten op een beter moment voor verkoop. De strategie bij onze investeringen is verkopen, zodra de complexen stabiel verhuurd zijn. Als verkoop door omstandigheden niet lukt, schakelen we over op het “fall back” scenario, waarbij we rustig blijven exploiteren totdat de markt herstelt. Juist deze mogelijkheid maakt investeringen in huurwoningen robuust”.

Rental Fund
Het Rental Fund van 536 woningen is verkocht aan een lokale belegger voor een gemiddelde prijs van $ 106.000 per woning. In 2004 zijn de complexen aangekocht voor ca. $ 78.000.

Highlands
Een eindbelegger uit Californië heeft het complex Highlands at Sugarloaf  gekocht voor ruim $ 176.000 per woning.  Highlands at Sugarloaf,  een huurwoningcomplex van 390 woningen,  is gebouwd in 2013 voor  een kostprijs van ca. $ 110.000 per woning.

 

http://www.westplan.nl/nieuws/342-verkoop-toont-robuustheid-asset-class

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?