Heembouw realiseert nieuwe productielocatie voor Jiffy International in Zwijndrecht

0

Aan de Oude Maasweg in Zwijndrecht start Heembouw binnenkort met de realisatie van een productielocatie met havenfaciliteiten voor Jiffy International, bestaande uit circa 25.000 m² hal en 550 m² kantoor. Habeon Architecten maakte het ontwerp. Advies- en ingenieursbureau Uticon zal het project bouwkundig en procesinstallatietechnisch begeleiden. Troostwijk Real Estate begeleidde de transactie namens Jiffy.

Een Amerikaanse belegger heeft de nieuwe productielocatie in portefeuille genomen. Koper werd in deze transactie begeleid door 3Stone Real Estate, Houthoff Buruma en Search.

Jiffy International is een toonaangevende wereldwijde leverancier van milieuvriendelijke vermeerderingssystemen, hydroponic systemen, potten en substraten voor de tuinbouwsector. Door het gebruik van hernieuwbare grondstoffen en bio-based materialen zoals veen, cocos, pulp en andere bio-massa en plantaardige grondstoffen, is Jiffy al vele jaren een van de koplopers op het gebied van duurzaamheid. Jiffy heeft strategisch geplaatste productielocaties dichtbij de veenderijen in Canada, Estland en Zweden, en bovendien fabrieken in Sri Lanka, de VS, Spanje, Japan, Nederland, Denemarken en Noorwegen waar substraten, turfpotten, Jiffy-7 pellets, Preforma vermeerderingssystemen en Growbags worden geproduceerd.

Op de nieuwe locatie in Zwijndrecht zullen veengronden en andere grondstoffen worden aangeleverd, bewerkt en gemengd tot hoogwaardige substraten voor telers. Daartoe wordt de huidige insteekhaven omgebouwd tot zeehaven om coasters te kunnen laten aanmeren. Heembouw start begin november met het heiwerk. De nieuwe productielocatie van Jiffy wordt 1 juli 2016 opgeleverd.

 

http://www.heembouw.nl/nieuws-blog/nieuws/2015/november/heembouw-realiseert-nieuwe-productielocatie-voor-jiffy-international-in-zwijndrecht/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?