Bouwcombinatie Hurks-Slokker levert onderbouw Leidsche Rijn Centrum op

0

Op 17 oktober jl. leverde Bouwcombinatie Hurks-Slokker vof bouwdeel a van 30.000 m² van perceel 1 al op. Vandaag volgt nog eens 25.000 m² van bouwdeel b. Het gaat om een ondergrondse expeditiestraat met gangenstelsel en goederenlift, alsmede een parkeergarage die samen de onderbouw vormen van Leidsche Rijn Centrum in Utrecht. De opdracht van LRC BV – een samenwerking tussen a.s.r. vastgoedontwikkeling en Vesteda – vormt de basis van de bovenbouw van het nieuwe stadshart van Leidsche Rijn. Een deel daarvan, perceel 3, bestaat uit ca. 45.000 m² kantoren, woningen en winkels en wordt eveneens door bouwcombinatie Hurks-Slokker gerealiseerd. De oplevering verliep volgens plan ten overstaan van een zeer tevreden opdrachtgever.

Het bouwkundige deel van Perceel 3 betreft 45.000 m² BVO wonen en winkels verdeeld over drie bouwblokken. In totaal gaat het om 118 koop- en 113 huurappartementen en de afbouw van de onderbouw. Daarnaast verzorgt Hurks-Slokker de coördinatie van verschillende onderdelen. Die omvat de directe verantwoordelijkheid voor het ‘eigen’ perceel 3 en de coördinatie van percelen 2, 3, 4 en 5 die de totale bovenbouw en het bouwterrein beslaat.

Ophoging terrein
Voordat de realisatie van het bovendeel kan starten, dient het omliggende terrein te worden opgehoogd. Dit is noodzakelijk om het hoogteverschil tussen de Grauwaartsingel aan de westzijde van het centrum en de bovenzijde van de Leidsche Rijntunnel van de A2 te compenseren. Werkzaamheden die de gemeente Utrecht momenteel met 5.000 m³ per week laat uitvoeren. Naar verwachting zullen de Vadusdijk en de Centrum Boulevard eind dit jaar voldoende zijn opgehoogd, met inbegrip van de basis bestratingslaag en het riool voor het toekomstige openbare gebied. Ook de gehele Parijsboulevard, die straks als een centrale as door het centrum loopt, zal dit jaar nog moeten worden opgehoogd. De opgeleverde parkeergarage is voor het grootste gedeelte vanaf het bestaande maaiveld gebouwd. Dat wil zeggen dat deze na de ophoging letterlijk onder de grond ligt.

Levendig centrum
Leidsche Rijn Centrum wordt een volwaardig stedelijk centrum voor ruim 70.000 bewoners en een primair verzorgingsgebied van circa 160.000 mensen. LRC BV is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het kerngebied met circa 130 winkelunits, horeca, commerciële dienstverlening, 11.000 m2 kantoren en in totaal 734 appartementen, waarvan 483 koop en 252 huur. De gemeente Utrecht ontwikkelt functies zoals een bioscoop, een schouwburg, een bibliotheek en een – reeds bestaand – bus- en treinstation. Het centrum is een gezamenlijk ontwerp van AWG Architecten, Prof. Hans Kollhoff Architekten, Geurst en Schulze, DOK Architecten en Cruz y Ortiz Arquitectos Sevilla. Start uitvoering: begin 2016. Geplande oplevering bouwblokken: 3e kwartaal 2017. Met het Leidsche Rijn Centrum is een investering gemoeid van 500 miljoen euro.

 

http://www.hurks.nl/nl/over-ons/nieuws/bouwcombinatie-hurks-slokker-levert-onderbouw-leidsche-rijn1/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?