Provast herontwikkelt Hobaho-gebied Lisse

0

Op 27 oktober heeft Provast met de gemeente Lisse de samenwerkingsovereenkomst voor de herontwikkeling van het Hobaho-gebied ondertekend. Hiermee gaat één van de speerpunten uit de bestuursovereenkomst van het college in vervulling.

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst vormt de basis om deze langgewenste herontwikkeling in het centrum daadwerkelijk in gang te kunnen zetten. Volgens planning zullen al in het tweede kwartaal van het nieuwe jaar de eerste bouwactiviteiten zichtbaar worden. De ontwikkeling van het gehele gebied zal circa twee jaar in beslag nemen.

Het Hobaho-gebied wordt getransformeerd tot een hoogwaardig gebied met 136 woningen. Het plan bestaat uit 39 eengezinswoningen, 46 sociale huurwoningen, 24 vrije sectorappartementen en 27 zorgwoningen. Een goede mix voor verschillende doelgroepen in eigentijdse, fraaie architectuur die gekenmerkt wordt door verscheidenheid in vormgeving. Door hergebruik van bestaande elementen wordt gerefereerd aan de geschiedenis van de plek. Hiermee ontstaat een verbinding tussen oud en nieuw en krijgt Lisse er een waardevol centrumgebied bij. Soeters van Eldonk architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. Provast verwacht met dit woonproject aan een grote behoefte te kunnen voldoen.

Met het project is een investeringsvolume van 27 miljoen euro gemoeid.

 

http://provast.nl/provast-herontwikkelt-hobaho-gebied-lisse/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?