Kroonenberg Groep verkoopt Wibautstraat 80-86 aan Boelens de Gruyter

0

Kroonenberg Groep heeft het pand aan de Wibautstraat 80 – 86 te Amsterdam verkocht aan Boelens de Gruyter. Het pand, ook wel bekend als het Jan Bommerhuis, heeft een oppervlakte van circa 16.100 m² inclusief parkeerplaatsen. Het pand wordt grotendeels gehuurd door de Hogeschool van Amsterdam als kantoor- en opleidingsruimte. Op de begane grond is de Albert Heijn gevestigd alsmede een fietsenwinkel en horecagelegenheid.

Boelens de Gruyter zal het iconische pand, gelegen op de hoek van de Wibautstraat en de Eerste Oosterparkstraat, gaan herontwikkelen. Wat de toekomstige bestemming zal gaan worden is nog niet zeker, maar het gebouw leent zich wel uitstekend voor herbestemming naar een woonfunctie. Maarten de Gruyter, directeur Boelens de Gruyter: ”Na de eerdere verwerving van het voormalige Parool- en Trouwgebouw op de Wibautstraat, past de acquisitie perfect bij onze strategische keuze voor dit gedeelte van Amsterdam. De Wibautstraat heeft door de goede samenwerking tussen overheid en marktpartijen de afgelopen jaren reeds een enorme positieve metamorfose ondergaan. Een ontwikkeling die wij zeker verder hopen te stimuleren met de herontwikkeling van dit mooie gebouw.”

Kroonenberg Groep werd bij de verkoop begeleid door Van Dijk & Ten Cate Vastgoed Adviseurs, Boelens de Gruyter werd bijgestaan door NL Real Estate. Houthoff Buruma trad op als notaris voor Kroonenberg Groep, Osborne Clarke als juridisch adviseur voor Boelens de Gruyter.

 

http://www.kroonenberg.nl/nl/nieuws/315/wibautstraat-80-86-verkocht-aan-boelens-de-gruyter

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?