Eerste paal voor eerste Hornbach in Amsterdam

0

Donderdag 29 oktober slaan Manfred Kummer (directeur expansie van Hornbach Europa), Achmed Baâdoud (voorzitter bestuurscommissie Amsterdam Nieuw-West) en Nico Lamerichs (regiodirecteur BAM Bouw en Techniek) de eerste paal van de nieuwe (twaalfde!) Hornbach-vestiging in Amsterdam Sloterdijk (Nieuw-West) aan de Berchvliet 16 / Sierenborch.

De vestiging (met bouwmarkt, tuincentrum én drive-in) krijgt een grootte van circa drie voetbalvelden. Hornbach heeft lang gezocht naar de juiste plek voor de eerste vestiging in Amsterdam en heeft die in Sloterdijk gevonden. De bouw is nu echt van start gegaan. Na recent de tiende vestiging in Geleen te hebben geopende en de aanstaande opening van de winkel in Best op 4 november, zal in maart 2017 deze twaalfde Hornbach in Nederland de deuren openen.

Hornbach is een echt familiebedrijf met medewerkers die echt hart voor de zaak hebben. Het bedrijf bestaat al 130 jaar en is sinds 1993 beursgenoteerd met een omzet van ruim 3,2 miljard euro. Hornbach heeft inmiddels ruim 160 winkels in Duitsland, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland, Roemenië, Luxemburg, Tsjechië, Slowakije, en dus inmiddels twaalf in Nederland, met uitbreidingsplannen voor zeker nog tien winkels.

De winkel in Amsterdam wordt het vlaggenschip van Hornbach in Nederland. Bijzonder is dat de 14.000 m² grote bouwmarkt en tuincentrum op de eerste verdieping ligt, over de Berchvliet heen wordt gebouwd, met eronder en aan weerszijden op de begane grond plaats voor het parkeren van 472 auto’s. Naast de winkel komt er een drive-in van 3.700 m², waar de kleinere bouwbedrijven of particulieren met de auto of bus in kunnen rijden om hun aangekochte materialen direct in te laden.

Met deze vestiging van Hornbach in Amsterdam worden in totaal circa 300 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd. Voor het aantrekken van nieuwe medewerkers werkt Hornbach samen met het Werkpunt Amsterdam Nieuw-West.

BAM Bouw en Techniek regio Noordwest zal deze nieuwe vestiging realiseren, waarbij het integrale werken van BAM duidelijk zichtbaar, is doordat de paalfundering door BAM Speciale Technieken wordt uitgevoerd, het grondwerk en alle bestratingen door BAM Infra en de sprinkler- en brandmeldinstallaties door BAM Bouw en Techniek Fire Protection.

 

http://www.bam.nl/pers/persberichten/eerste-paal-voor-eerste-hornbach-in-amsterdam?position=0&list=wWZGb2-zUva80LoBg71lBKO-99YDkzBcORzUn6BlzxU

Share.

Comments are closed.