Aventicum Capital Management tekent voor 252 appartementen in Utrecht

0

Heijmans en Aventicum Capital Management hebben een intentieovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling en renovatie van 252 appartementen. Het plan maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling van Kanaleneiland in Utrecht.

De overeenkomst tussen Heijmans en internationale vermogensbeheerder Aventicum Capital Management omvat de grondige renovatie van 252 appartementen in de huidige Krachtwijk voor de vrije verhuur aan jonge starters op de woningmarkt. De overeenkomst is een van de eerste waarbij een private belegger grootschalig investeert in verouderde sociale woningbouw. De start van de realisatie van het project is gepland voor april 2016 en de oplevering vindt naar verwachting eind 2017 plaats.

Sinds 2002 werkt Heijmans samen met Gemeente Utrecht, Portaal en Mitros aan structurele verbeteringen op Kanaleneiland: het aantrekken van nieuwe bewonersgroepen, diversiteit in bebouwing, nieuwe openbare inrichting en inzet op cultuur. De Utrechtse- en Krachtwijkenmonitor tonen dat de ruimtelijke ingrepen de leefbaarheid en veiligheid van de wijk al gedurende de ontwikkeling hebben verbeterd. Deze intentieovereenkomst past in de door Heijmans ingezette strategie op binnenstedelijke transformatie en renovatie en markeert een volgende stap in de ontwikkeling van Kanaleneiland.

 

http://www.heijmans.nl/nl/nieuws/aventicum-capital-management-neemt-252-appartementen-af-kanaleneiland-utrecht/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?