Lingotto, Hurks en APF bouwen energieneutrale woontoren

0

Eind oktober start de bouw van @Home Amstelkwartier: een 73 meter hoge energieneutrale woontoren met 160 huurappartementen aan de Amstel in Amsterdam. De initiatiefnemers voor de ontwikkeling van deze woontoren zijn Lingotto, APF International en Hurks vastgoedontwikkeling. In oktober 2013 wonnen deze partijen met dit bijzondere concept de tender die de gemeente Amsterdam voor de locatie uitschreef: de eerste energieneutrale woontoren van Nederland. De realisatie is in handen van Hurks bouw, die het gebouw over anderhalf jaar zal opleveren aan Amvest Investment Management voor het Amvest Residential Core Fund. Het grootste deel van de appartementen bevindt zich in het, in Amsterdam felbegeerde, middensegment.

Duurzaamheid
Het gebouw bestaat uit 160 appartementen van 50 tot 75 m², met een eigen berging in de onderbouw, 52 parkeerplaatsen, een fietsenstalling voor circa 250 fietsen en 500 m² commerciële ruimtes. @Home Amstelkwartier is de eerste woontoren in Nederland met een energieprestatie-coëfficiënt (EPC) van nul. Dit wordt onder meer bereikt door de toepassing van circa 2.500 m² PV-panelen. Om elektriciteit op te wekken voor de woningen zijn, zowel op het dak als op een deel van de gevels, de panelen in het ontwerp geïntegreerd.

Ontwikkeling en realisatie
@Home Amstelkwartier is een gezamenlijke ontwikkeling van Lingotto, APF International en Hurks. Het ontwerp is van Mecanoo Architecten uit Delft. De woontoren wordt opgebouwd uit geïntegreerde prefab sandwich gevelelementen uit de fabriek van Hurks prefabbeton, waarbij de gevels geheel afgewerkt en beglaasd op de bouwplaats worden geleverd en gemonteerd. Hierdoor bedraagt de bouwtijd slechts anderhalf jaar en blijft de overlast voor omwonenden beperkt. Dit geïntegreerde bouwsysteem paste Hurks o.a. al eerder toe bij het project Londen City Island.

Amstelkwartier
Het Amstelkwartier wordt momenteel ontwikkeld tot een echte Amsterdamse stadswijk met een hoogstedelijk woon- en werkmilieu met trendy cafés, een stadspark en jachthaven met watersportfaciliteiten.

 

http://www.hurks.nl/nl/over-ons/nieuws/lingotto-hurks-en-apf-bouwen-energieneutrale-woontoren/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?