Bouw ‘De Nieuwe Kaai’ in oude stadscentrum Bergen op Zoom van start

0

Maandag 19 oktober is het startsein gegeven voor de bouw van 23 stadswoningen in Bergen op Zoom. Aan de rand van het oude stadscentrum ontwikkelt en bouwt TBI-onderneming ERA Contour in samenwerking met Gemeente Bergen op Zoom nieuwbouwproject De Nieuwe Kaai. De nieuwe buurt maakt onderdeel uit van ScheldeVesting, de grootste binnenstedelijke ontwikkeling van Bergen op Zoom.

De ontwikkeling van ScheldeVesting is opgesplitst in zes deelgebieden waar wonen, werken en recreëren in elkaar overlopen. De samenwerkende partijen streven ernaar om van ScheldeVesting een aantrekkelijk gebied met karakter te maken. De Nieuwe Kaai wordt gebouwd in het centrum van de ruim 800 jaar oude stad. Daarmee heeft de nieuwe buurt een bijzondere ligging en opzet. Het karakter van de rijke historie van het gebied blijft zo veel mogelijk behouden door passende architectuur te realiseren, oude vestingmuren in ere te herstellen en goed aan te sluiten op de bestaande stedenbouwkundige structuur.

De Nieuwe Kaai wordt in twee fasen gebouwd waarvan de eerste fase uit 23 stadswoningen bestaat. Er zijn nog een aantal Kadewoningen beschikbaar. De prijzen hiervan variëren tussen de € 299.500,- en € 382.500,- Binnenkort start ook de verkoop van het tweede stukje van De Nieuwe Kaai die 26 eengezinswoningen in verschillende types en prijscategorieën huisvest. Naar verwachting worden de eerste woningen in het tweede kwartaal van 2016 opgeleverd.

De woningen in De Nieuwe Kaai worden gerealiseerd volgens het concept lekkerEIGENhuis van het TBI WOONlab. Met lekkerEIGENhuis kan in korte tijd een woning gebouwd worden waar nadrukkelijk de smaak van de toekomstige bewoners meegenomen is. Bij de woningen in De Nieuwe Kaai bouwden toekomstig bewoners vanaf het begin mee aan hun eigen woning. In twee woonworkshops deelden geïnteresseerden hun woonwensen met het team van ERA Contour en de interieurarchitecten van Ontwerpplek. Deze zijn zoveel als mogelijk meegenomen in het uiteindelijke ontwerp van de huizen.

 

http://www.eracontour.nl/nieuws/bouw-de-nieuwe-kaai-oude-stadscentrum-bergen-op-zoom-van-start

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?