PK OEM Parts verhuist naar bedrijventerrein Dordtse Kil III in Dordrecht

0

De Drechtsteden hebben vanwege de goede achterlandverbindingen, de aanwezigheid van de Dordtse Zeehaven en een groot maritiem cluster, sterke, strategische troeven in handen. Nieuwe, maar ook bestaande bedrijven, realiseren zich maar al te goed wat voor voordelen deze regio kan bieden. PK OEM Parts, sinds 1991 gevestigd in Dordrecht weet wat voor meerwaarde deze regio biedt en gaat zich vestigen op het in ontwikkeling zijnde bedrijventerrein Dordtse Kil III in Dordrecht.

PK OEM Parts werd opgericht in 1981. Zij zijn een gerenommeerde leverancier van onderdelen voor motoren en separatoren die gebruikt worden in de energie-industrie en maritieme sector. De voorkeur voor een vestiging in Dordrecht heeft PK OEM Parts gemaakt vanwege de strategische ligging tussen de internationale havens van Rotterdam en Antwerpen en de nabijheid van klanten en toeleveranciers. In Dordrecht bieden zij werkgelegenheid aan een team van 18 professionals.

JPG Groeneweg Bouw B.V. uit Zwijndrecht zal in opdracht van PK OEM Parts de nieuwe locatie aan de Labradoriet ontwikkelen. Hier zal een nieuw hoofdkantoor en magazijn herrijzen, bestaande uit circa 580 m² kantoor en 2.000 m² hal. Bij het ontwerp en uitwerking van het plan zijn BIAS Architecten en IOB Ingenieurs betrokken. Colliers International heeft PK OEM Parts begeleid in hun huisvestingsvraagstuk.

De eerste paal wordt begin november geslagen. Medio 2016 verwacht PK OEM Parts de nieuwbouw te betrekken.

PK OEM Parts heeft voor haar nieuwbouwplannen gebruik gemaakt van de diensten van DEAL! Drechtsteden Promotion & Investments Agency, in nauwe samenwerking met de gemeente Dordrecht en Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?