Westfields herontwikkeld tot logistiek gebied

0

De gemeente Oirschot, VolkerWessels onderneming SDK Vastgoed en logistiek dienstverlener DPD inventariseren de herontwikkeling van Westfields. Het gaat daarbij om een investering van ruim € 100 miljoen in een gebied van 27 hectare. De gemeente Oirschot heeft als speerpunt om, daar waar mogelijk, bij te dragen aan de doorontwikkeling van Brainport. De wens is om DPD in deze regio te houden en te laten zien dat grootschalige logistiek tot het DNA van Brainport behoort. Het terrein wordt een moderne logistieke terminal van 27 hectare.

1-loket
DPD maakt mede door de invloed van e-commerce een enorme ontwikkeling door en is op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden. De bestuurlijke regio Stedelijk Gebied, een samenwerking van negen gemeenten waaronder Oirschot, wil DPD graag voor de regio behouden en biedt daartoe Westfields als locatie aan. Het Stedelijk Gebied geeft ondernemingen via het zogeheten 1-loket de mogelijkheid om op de juiste industrielocatie terecht te komen. Westfields biedt door de omvang en ligging goede mogelijkheden voor toekomstige groei van logistieke diensten. Om de betrokken private partijen in hun lopende planning al te faciliteren wordt vooruitlopend op afrondende regionale besluitvorming het plan ter inzage gelegd.

Samenwerking
Wethouder Piet Machielsen van de gemeente Oirschot: “We laten als regio hiermee zien dat we de vraag uit de markt goed gaan bedienen. Die marktvraag geeft namelijk aan dat logistiek en onze Brainportregio bij elkaar horen. Bovendien weten we op deze wijze een sterk bedrijf op de juiste plek te laten landen: het succes van het 1-loket. En, lest best, we zorgen voor behoud en op termijn uitbreiding van arbeidsplaatsen voor de mensen in onze regio.”

Michaël van Ooijen, CEO van DPD zegt er het volgende over; “DPD oriënteert zich al enige tijd op een nieuwe vestiging ter ondersteuning van onze huidige en toekomstige groei. Westfields Bedrijvenpark is belangrijk voor de regio. Een interessante locatie met een unieke ligging tussen de Randstad, het Ruhrgebied en België, met een goede ontsluiting naar diverse snelwegen.“

Ferdinand Gremmen, directeur SDK Vastgoed (VolkerWessels): “We zijn zeer trots op de samenwerking met DPD en de Gemeente Oirschot. We hebben erg veel vertrouwen in Westfields. Dit is wat ons betreft een voorbeeld van hoe je anticipeert op de veranderende vraag in de logistiek. Alle ingrediënten voor succes zijn aanwezig zoals de omvang van het project, de goede ligging en aanwezigheid van geschikt arbeidspotentieel.”

De start bouw staat gepland voor 2016.

 

http://www.volkerwessels.com/nl/nieuws/detail/westfields-herontwikkeld-tot-logistiek-gebied

Share.

Comments are closed.