DTZ Zadelhoff zet stap verder in voorbeeldrol taxatiesector

0

DTZ Zadelhoff heeft van BDO een verklaring bij het ISAE 3402 type II rapport gekregen. DTZ Zadelhoff was vorig jaar al de eerste vastgoedadviseur die de 28 richtlijnen van Platform Taxateurs en Accountants (PTA) integreerde met ISAE 3402 type I. Hiermee wordt de kwaliteit van taxaties gewaarborgd en zijn de interne werkprocessen consistent en controleerbaar. Met het ISAE 3402 type II rapport kan DTZ Zadelhoff aantonen dat de kwaliteitsmaatregelen (en de werking daarvan) over een periode van een half jaar zijn getoetst door BDO.

Door combinatie van de richtlijnen van PTA en de standaard ISAE 3402 maakt DTZ Zadelhoff het taxatieproces transparant en controleerbaar voor de gebruikers van taxatierapporten. Dit betekent onder andere een scheiding tussen taxateurs en makelaars. Ook worden taxaties voor woningen, winkels, hotels en (her)ontwikkelingen altijd uitgevoerd door een gespecialiseerd taxatieteam. Bovendien worden taxaties voor kantoor- en bedrijfsruimte gedaan door taxateurs uit de betreffende regio.

Daarnaast wordt gebruikgemaakt van intern gevalideerde rekenmodellen en wordt een gedetailleerde onderbouwing van waarden gegeven. Bovendien wordt het vier-ogen-principe toegepast en vindt bij taxaties een onafhankelijke kwaliteitscontrole plaats door een taxateur uit een ander team. DTZ Zadelhoff werkte al langer op deze manier, maar nu is deze werkwijze in een controleerbaar proces vastgelegd en door BDO geverifieerd in een ISAE type II verklaring.

 

http://www.dtz.nl/nl/over-dtz-zadelhoff/nieuws-en-agenda/overzicht-nieuwsberichten/2015/q4-2015/nieuwsberichten-uit-het-vierde-kwartaal-van-2015/dtz-zadelhoff-zet-stap-verder-in-voorbeeldrol-taxatiesector/?page=1

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?