BOEi koopt Rijksmonument De Westhal OP ENKA te Ede

0

De organisatie BOEi en Grondbank Bennekomseweg Ede (een samenwerkingsverband van AM en a.s.r. vastgoed ontwikkeling) hebben de koopovereenkomst getekend voor het voormalig fabrieksgebouw De Westhal op het ENKA-terrein te Ede. De Westhal is een Rijksmonument met een oppervlakte van 8.800 m². Als nieuwe bestemming komt er in de hal met opvallende sheddaken een ‘fiets experience center’ genaamd De Fietser.

BOEi is een maatschappelijke onderneming met een passie voor het restaureren en herbestemmen van cultureel erfgoed. De Westhal maakt deel uit van de herontwikkeling van het historische voormalige ENKA-bedrijfsterrein, die al enkele jaren gaande is. Door restauratie en herbestemming van het gebouw dat is gebouwd in 1928 wordt de herinnering aan het industriële verleden levend gehouden en toegankelijk gemaakt. De komst van De Fietser brengt de Rijksmonumentale Westhal na jaren leegstand weer tot leven.

Het behoud van het industrieel erfgoed en de realisatie van een publiekstrekkende functie op deze locatie is een belangrijke impuls voor de gebiedsontwikkeling op het omliggende ENKA-terrein.

Op Enka
Enka in Ede is een moderne tuinwijk in ontwikkeling met een mix van wonen, werken en recreëren. Het gebied, aan de rand van het centrum, gelegen direct aan de Veluwe, heeft een zichtbaar rijke historie met prachtige monumentale panden, die in het plan een nieuwe invulling krijgen. Het totale plan bestaat uit circa 1.300 woningen en tal van overige voorzieningen. Inmiddels zijn ruim 400 woningen opgeleverd of in aanbouw. Ontworpen en gerealiseerd met oog voor kwaliteit, passend bij de historie van de locatie en in de groen woonomgeving. Alles gericht op een prettige woonomgeving. Enka is uitstekend bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer; het Intercitystation Ede-Wageningen ligt in de directe nabijheid.

 

http://www.asrvastgoedontwikkeling.nl/nieuws/persberichten/2015/10/boei-koopt-rijksmonument-de-westhal-op-enka-te-ede/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?