OVG Real Estate en MVRDV geselecteerd voor Kavel P15 Ravel in Zuidas

0

De gemeente Amsterdam heeft onlangs OVG Real Estate geselecteerd voor de ontwikkeling van de zogenaamde kavel P15 Ravel in Zuidas. In het voorjaar van 2015 is hiervoor door de gemeente een selectieprocedure gestart.

De kavel ligt aan de Beethovenstraat tegenover het hoofdkantoor van ABN AMRO naast het Sportpark Goed Genoeg (AFC). De opgave voor de selectie is de realisatie van een multifunctioneel gebouw met een gemengd programma van kantoren, woningen en voorzieningen en een totaal metrage dat ligt tussen de 50.000 m2 en 75.000 m2.

De gemeente heeft na de beoordeling OVG Real Estate als ontwikkelaar geselecteerd met een ontwerp van architectenbureau MVRDV. Voor het voorzieningenprogramma is reeds een aantal beoogde gebruikers in beeld. De eindgebruiker voor het kantorenprogramma is vastgelegd.

EEN AANTREKKELIJKER ZUIDAS
Klaas de Boer, directeur Zuidas, gemeente Amsterdam: “Kavel P15 Ravel ligt op een unieke plek in Zuidas.Het plan van OVG met het ontwerp van MVRDV heeft een gedurfde en eigenzinnige architectonische uitstraling en markeert op krachtige wijze een omslagpunt in de doorontwikkeling van Zuidas naar een gemengd gebied met wonen, werken en voorzieningen. Dit plan vergroot de aantrekkelijkheid van Zuidas.”

UNIEK EN TOEGANKELIJK
Coen van Oostrom, CEO OVG Real Estate: “Met dit project willen wij een vernieuwend gebouw toevoegen aan een steeds geliefder wordend stadsdeel van Amsterdam. Het gebouw wordt voor een groot gedeelte publiek toegankelijk, waarbij de openbare ruimte letterlijk doorloopt in en over het gebouw. We zijn vereerd om in Zuidas een uniek ontworpen gebouw door Winy Maas te mogen realiseren dat internationaal aanzien zal genieten en lokaal een bijdrage zal leveren aan een hoogwaardig, duurzaam en innovatief woon-, werk- en leefklimaat.”

“WIJ COMBINEREN DE KWALITEIT VAN WONEN IN HET GROEN MET DE CENTRALE LOCATIE EN DE SPANNING VAN EEN STEDELIJKE OMGEVING OP DEZE BIJZONDERE LOCATIE”
Winy Maas, architect en medeoprichter van MVRDV

“De woningen hebben erkers met prachtig uitzicht en ruime balkons met veel beplanting, met de tussenliggende vallei als een soort dorpsbrink,” zegt Winy Maas, architect en medeoprichter van MVRDV.

ONDERTEKENING OVEREENKOMST
Donderdag 8 oktober hebben Klaas de Boer, directeur Zuidas, gemeente Amsterdam en Coen van Oostrom, CEO OVG Real Estate de overeenkomst getekend.

MVRDV
MVRDV is in 1993 opgericht door Winy Maas, Jacob van Rijs en Nathalie de Vries. Het bureau realiseert studies en projecten op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Het werk van MVRDV wordt wereldwijd gepubliceerd en heeft verschillende internationale prijzen verkregen. De monografische publicaties FARMAX (1998) en KM3 (2005) en Buildings (2013) illustreren het werk van het Rotterdamse bureau dat ook software voor architectuur en stedenbouw ontwikkelt. De 120 architecten, ontwerpers en medewerkers van MVRDV creëren projecten in een multidisciplinair collaboratief ontwerpproces en passen innovatieve en duurzame technologieën toe.

GEMEENTE AMSTERDAM
De gemeente Amsterdam werkt aan de ontwikkeling van Zuidas. Zuidas is de internationale toplocatie van Amsterdam. Het ligt op een zeer strategische plek tussen de binnenstad en Schiphol, tussen Buitenveldert en Oud-Zuid. Hier is volop ruimte voor wonen, werken, leren en ontspannen. Zuidas is sterk in ontwikkeling.

 

http://ovgrealestate.nl/news/2015/kavel-p15-ravel-zuidas

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?