Schaepman peddelt met Tribes gestaag door naar Utrecht

0

Het Tribes kantorennetwerk vordert in hoog tempo. Vandaag maakt Tribes bekend welke hero tribe zijn intrek zal nemen in de vestiging in Utrecht. Na Eindhoven, Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag, komt in Utrecht de vijfde Tribes vestiging in Nederland. Chief en Founder van Tribes, Eduard Schaepman speelt wederom de hoofdrol in de uiting voor Utrecht. Ditmaal kruipt Schaepman in de huid van een Secoya stamlid en gaat al kanoënd door de jungle, in één van zijn inmiddels bekende ruitjespakken. De Tribes vestiging in Utrecht is gebaseerd op de Secoya stam uit de Amazone, en invloeden van deze stam zullen terug komen in de inrichting van de vestiging.

Elke Tribes vestiging laat zich inspireren door een van de overgebleven 34 oude stammen over de gehele wereld, en de vestiging zelf vormt weer een bron van inspiratie voor de mobiele werkers van nu. Deze ‘business nomads’ kunnen veel leren van de rituelen en gewoontes van de traditionele stammen. Schaepman: ‘de Secoya zijn begonnen met het drijven van handel om sociale relaties en vriendschappen op te bouwen. Een zakenrelatie moet je ook als sociale relatie zien; ontmoet elkaar eens buiten kantoor, in een inspirerende omgeving. Bij onze Tribes locaties bieden we genoeg mogelijkheden hiervoor’.

De Secoya stam bestaat nog uit 100 leden, verdeeld over 15 families. Tot nu toe is het nooit gelukt om de Secoya stam goed vast te leggen. Speciaal voor de vestiging in Utrecht heeft Tribes gevraagd aan fotografe Hannelore Vandenbussche om naar deze stam af te reizen. Haar foto’s zijn te zien tijdens een expositie bij de opening op in december.

De Secoya zijn onderdeel van een veel grotere etnische groep in de Amazone, bekend als de westerse Tokano. Zij worden ernstig bedreigd in hun leefgebied door het kappen van regenwoud, olieboringen door grote maatschappijen en door de opwarming van de aarde. Om het kappen van het regenwoud tegen te gaan, draagt Tribes haar steentje bij door gerecycled hout te gebruiken. Daarnaast steunt Tribes Survival International, de internationale beweging die voor de rechten van de inheemse stammen op komt.

 

http://tribes.nl/news/schaepman-peddelt-gestaag-door-naar-utrecht

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?