ING en ABN AMRO verstrekken Merin lening van € 240 miljoen

0

ING Real Estate Finance en ABN AMRO hebben een vijfjarige hypothecaire lening van EUR 240 miljoen aan Merin verstrekt. De lening zal de groei van de portefeuille en de investeringen in het verbeteren van de duurzaamheid van de assets van de onderneming ondersteunen. ING en ABN AMRO traden op als bookrunning mandated lead arrangers. Als gezamenlijke underwriters hebben zij elk 50% bijgedragen aan de lening.

Bas van Holten, CEO van Merin:
“Merin heeft de ambitie om het meest klantvriendelijke vastgoedbedrijf in Nederland te zijn. We creëren plekken waren mensen graag naar toe gaan. Plekken waar ze gelukkig, gezond en productief kunnen zijn. Het management team heeft een ondernemende geest. Ze nemen de volledige verantwoordelijkheid voor onze klanten en gebouwen en hebben een sterk regionaal netwerk. We hebben duurzaamheid omarmd. Alle technisch managers zijn getraind BREAAM deskundigen en alle business plannen worden beoordeeld op de verbetering van de duurzaamheid van een gebouw.

Het bedrijf heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt sinds de investeringen van TPG en Patron 3 jaar geleden. We hebben veel nieuwe huurders verwelkomd en het percentage verlengingen is gestegen naar achterin de 70. Merin heeft ook een verbeterde bezettingsgraad, in de core portfolio is deze nu rond de 80%. Het bedrijf is begonnen met het meten van belangrijke data, waarvan klanttevredenheid (NPS) de belangrijkste is. Door de behoeften van onze klanten op de eerste plaats te zetten, hebben we de NPS-score de afgelopen twee jaar met 50 punten verbeterd. Dit is uniek in de huidige markt.”

Robert van Deelen, Head of Relationship Management Large Accounts ABN AMRO Real Estate Clients:
Merin heeft de ambitie om haar portefeuille te vergroten en te verduurzamen. We zijn blij dat we Merin kunnen ondersteunen bij het uitvoeren van haarlange termijn strategie als een van haar financiële partners. Een van de pijlers van onze strategie voor de lange termijn is gericht op de financiering van duurzaam vastgoed. Deze herfinanciering is een belangrijke driver om de portefeuille om te zetten in hoogwaardige assets.

Arie Hubers, MD Corporate Clients ING REF NL:
Merin heeft met succes buitenlands kapitaal en een lokaal management team met een sterke expertise en ervaring in de Nederlandse kantorenmarkt gecombineerd. Sinds de overname van de portefeuille, heeft het bedrijf goede vooruitgang geboekt in het verbeteren van de kwaliteit en duurzaamheid van de portefeuille en in het verbeteren van de tevredenheid van huurders. We zijn blij dat we onze relatie met Merin kunnen uitbreiden en hun vooruitgang kunnen ondersteunen.

 

http://merin.nl/ing-en-abn-amro-verstrekken-merin-lening-van-e-240-miljoen/

Share.

Comments are closed.