HumboldtHafenEins is bekroond met eerste Duitse DGNB Platina label

0

De DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen) heeft voor de eerste keer in haar bestaan een Platina label uitgereikt: OVG Real Estate kreeg vandaag op de Expo Real deze certificering voor het Berlijnse kantoorgebouw HumboldtHafenEins.

“De introductie van het Platina Certificaat is een belangrijke stap voor de DGNB. We zijn ook meer dan verheugd het eerste DGNB Platina label op de Expo Real te presenteren “, aldus Prof. Alexander Rudolphi, voorzitter van de DGNB.

Coen van Oostrom, oprichter en CEO van OVG Real Estate benadrukt: “De toekenning van het DGNB Platina label stimuleert ons op onze weg naar het ontwikkelen van toekomstgerichte kantoorgebouwen met innovatieve technologieën.”

HumboldtHafenEins is momenteel het “groenste kantoor gebouw in Berlijn” en behoort tot de top tien van duurzame kantoorgebouwen in Duitsland. De directeur van OVG Duitsland, Martin Rodeck, verklaart: “Het feit dat we het Platina label voor onze eerste nieuwbouwproject in Duitsland hebben ontvangen is zowel een bevestiging als een aanmoediging voor ons.”

OVG bedankt haar projectpartners: PricewaterhouseCoopers AG, KSP Jürgen Engel Architekten GmbH, Bilfinger Hochbau GmbH, KVL BAUCONSULT GmbH, Buro Happold Engineering, ZWP Ingenieur-AG, Noerr LLP.

 

http://www.ovg.nl/blog/humboldthafeneins-is-bekroond-met-eerste-duitse-dgnb-platina-label

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?