Eurindustrial verkoopt 13 Nederlandse objecten aan IDI Gazeley

0

Vandaag heeft Eurindustrial NV de verkoop van haar portefeuille aan IDI Gazeley afgerond. De portefeuille, genaamd Parcival, omvat een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van circa 191.000 m² verdeeld over dertien objecten op vooraanstaande logistieke locaties als Venlo, Venray en Moerdijk. De gemiddeld gewogen looptijd van de huurcontracten bedraagt circa vijf jaar.

Eurindustrial, opgericht in 1999, was het eerste Nederlandse onafhankelijke vastgoedfonds met een specifieke focus op logistiek vastgoed. De aandelen zijn sinds de oprichting in bezit geweest van een aantal gerenommeerde pensioenfondsen. IDI Gazeley is onderdeel van Brookfield Property Partners en bezit een wereldwijde logistieke portefeuille van circa 23 miljoen m².

Jan Brouns, Managing Director Eurindustrial: “Het marktmomentum in combinatie met de commerciële staat van de portefeuille maakte het voor onze aandeelhouders het uitgelezen moment om tot verkoop over te gaan. We zijn erg content met de resultaten en het gekozen proces.”

Michiel Assink, Senior Director Industrial & Logistics CBRE: “Deze transactie bevestigt wederom het vertrouwen dat investeerders hebben in Nederlands industrieel en logistiek vastgoed. Logistieke objecten hebben zich in korte tijd ontwikkeld van een niche- tot een core beleggingsproduct. Wij verwachten dan ook dat de interesse in dit segment zal blijven toenemen.”

CBRE begeleidde het gehele commerciële traject, Houthoff Buruma trad op als juridisch adviseur, Deloitte gaf fiscaal advies en CVO Group verzorgde het technisch advies namens Eurindustrial.

IDI Gazeley werd juridisch geadviseerd door DLA Piper, EY trad op als fiscaal adviseur en ChandlerKBS en Tauw tekenden voor het milieukundig en technisch advies. DTZ verzorgde de commerciële underwriting.

 

http://nieuws.cbre.nl/eurindustrial-verkoopt-logistieke-portefeuille/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?