Bouw 96 studio’s Camelot Campus 026 Eusebiusplein

0

Transformatie voormalig UWV Kantoor geeft impuls aan binnenstad Arnhem.

Deze week start de transformatie van het voormalig UWV kantoor aan het Eusebiusplein in het hart van Arnhem. Het verouderde kantoorcomplex, dat lange tijd heeft leeggestaan, wordt volledig gestript. Het pand zal in de zomer van 2016 worden opgeleverd als Camelot Campus 026 Eusebiusplein.

Toon Verschuren, coördinator Transformatieteam Gemeente Arnhem: “Het bestrijden van leegstand binnen een prioriteitsgebied zoals de binnenstad is belangrijk, omdat het de meest toekomstvaste locaties in de stad zijn en de plekken waar leegstand het meest pijnlijk zichtbaar is. Dit project is een prachtig voorbeeld van een transformatie in het hart van de stad.”

Eigenaar Camelot Real Estate uit Eindhoven realiseert de plannen van Architecten- en ingenieursbureau De Loods uit Aarle-Rixtel voor 96 hoogwaardig afgewerkte, zelfstandige wooneenheden met oppervlaktes variërend van 18 m² tot 53 m². De bouwwerkzaamheden, uitgevoerd door Bouwgroep Moonen uit ’s-Hertogenbosch, voorzien in het gebruik van duurzame materialen. Het nieuwe wooncomplex zal worden opgeleverd met energielabel A.

Projectleider Gert-Jan van de Sande van Camelot Real Estate: “We zijn trots op het aantrekkelijke ontwerp dat we nu mogen bouwen. Het pand, vooral interessant voor eenpersoonshuishoudens, voorziet in een bewaakte fietsenstalling, ontmoetingsruimte, wasserette en een prachtige patio met tuin waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Gemeente Arnhem heeft toegezegd om de infrastructuur zoals trottoirs, groenvoorziening en parkeerplaatsen rond het pand samen met ons aan te pakken. Uiteindelijk zal het pand onderdeel uitmaken van de nieuw uit te voeren, sterk gemoderniseerde voetgangerspassage tussen de Rijnboulevard en het centrum.”

Camelot Real Estate verwacht de verhuur van de woningen begin 2016 te starten met huurprijzen die vallen binnen de huurtoeslaggrens. “Maar de belangstelling is nu al enorm,” aldus Van de Sande. “Van eerder opgeleverde Camelot Campus projecten hebben we geleerd dat binnen een paar weken alle woningen verhuurd zullen zijn.”

 

http://nl.cameloteurope.com/4/0/nieuws/bouw-96-studio-s-camelot-campus-026-eusebiusplein.html&nid=1437

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?