Start bouw woontorens in DUIN Almere

0

Donderdag 1 oktober hebben Frits Huis, wethouder gemeente Almere, en Wienke Bodewes, algemeen directeur Amvest, het feestelijke startschot gegeven voor de bouw van de eerste drie woontorens in gebiedsontwikkeling DUIN in Almere. Het gaat in totaal om 133 appartementen, 74 huur en 59 koop. De woontorens staan in deelgebied Kop Zuid, nabij het trainingscenter van Carnival dat momenteel in aanbouw is.

Een woongebouw met 26 vrije sector huurappartementen wordt afgenomen door Amvest Investment Management ten behoeve van het Amvest Residential Core Fund. De Alliantie neemt 48 sociale huurappartementen af. Voor de 59 koopappartementen in het twaalf verdiepingen tellende gebouw Het Baken is veel belangstelling. Op dit moment zijn er reeds 30 appartementen verkocht.

De drie woontorens zijn ontworpen door Klunder Architecten uit Rotterdam, ze worden gebouwd door bouwbedrijf Waal Bouw uit Vlaardingen.

Wienke Bodewes: “Met de realisatie van de woontorens begint de skyline van DUIN flink vorm te krijgen. Ook de bouw van het trainingscenter van Carnival vordert in hoog tempo. In Zuiderduin zijn circa 90 woningen verkocht en verhuurd. We verwachten voor het eind van het jaar in totaal ruim 60 woningen te hebben gerealiseerd en circa 230 eengezinswoningen en appartementen in aanbouw te hebben.”

Frits Huis: ”40 jaar terug werd in deze week de eerste paal van het eerste huis in Almere geslagen. Toen was het de droom om een huis te bouwen met een tuin. Nu bouwen we de eerste woontorens in DUIN. Dat Amvest er in slaagt om 133 appartementen in één keer in aanbouw te nemen is een groot compliment waard. De gebouwontwerpen, locatie en de duinuitstraling die het gebied inmiddels begint te krijgen helpen natuurlijk mee. De samenwerking van Amvest met de gemeente Almere in de gebiedsontwikkeling DUIN in Almere Poort begint zijn vruchten af te werpen. ”

DUIN is een circa 100 hectare groot duingebied met stranden, duinen en bossen aan het IJmeer met Almere in de rug en zicht op Amsterdam. In dit nieuwe landschap realiseert Amvest de komende tien tot vijftien jaar in totaal circa 3.000 woningen, horeca, hotel(s), winkels, zorgvoorzieningen, onderwijs, kantoren, welness en leisure.

 

http://www.amvest.nl/nieuws/start-bouw-woontorens-in-duin-almere/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?