Start bouw 37 woningen in Berkel en Rodenrijs

0

Op 30 september 2015 heeft wethouder Abee in bijzijn van de kopers op feestelijke wijze het startschot gegeven voor de bouw van 37 eengezinswoningen in de Gouden Uilbuurt in Berkel en Rodenrijs. Het gaat om 9 rijwoningen en 28 twee-onder-een-kapwoningen. Ontwikkelaar is Gouden Uil C.V., een samenwerkingsverband van Amvest en Kavel Vastgoed. Alle woningen zijn reeds verkocht. Naar verwachting worden de eerste woningen al in het tweede kwartaal van 2016 opgeleverd aan de kopers.

De ruime duurzame woningen worden uitgevoerd in de typische Gouden-Buurten-architectuur met aandacht voor details zoals fraai metselwerk en betimmerde gootoverstekken.

Architect is Henk Reijenga uit Voorburg en Schippers Architecten BNA uit Den Haag; aannemer is Van Mierlo Bouwprojecten uit Maasdijk.

In 2003 hebben de gemeente Lansingerland, Amvest en Kavel Vastgoed een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling en realisatie van de vinexwijk Westpolder/Bolwerk (de Gouden Buurten). Het totale plan voorziet in de bouw van circa 3.000 koop- en huurwoningen en de invulling van het openbare gebied binnen de grote ontsluitingswegen. Daarnaast worden verspreid door de wijk drie basisscholen en een vmbo-school gerealiseerd.

Op dit moment zijn circa 1.300 van de 3.000 geplande woningen gerealiseerd. De deelplannen worden gefaseerd ontwikkeld en gebouwd. Het uitgangspunt voor de Gouden Buurten is de combinatie van dorpse charme en stedelijk comfort. De wijk kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan woningontwerpen die qua sfeer een eenheid vormen. De gemeenschappelijke basis is een landelijke, traditioneel Hollandse stijl. Naar verwachting is de gehele wijk in 2024 gereed.

 

http://www.amvest.nl/nieuws/start-bouw-37-woningen-in-berkel-en-rodenrijs/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?