ING verkoopt kantoor aan de Velperweg in Arnhem aan Borghese Real Estate

0

ING en Borghese Real Estate Holding bv hebben onlangs overeenstemming bereikt over de verkoop van het in de jaren 60 gebouwde ING-kantoor, aan de Velperweg 45-49 in Arnhem. Het gebouw heeft een vloeroppervlakte van ruim 55.000 m² en een parkeergarage voor circa 900 auto’s. ING is, zoals zij eerder heeft aangekondigd, van plan het kantoor eind 2016 definitief te sluiten als onderdeel van de herhuisvesting van haar activiteiten.

Het kantoor zal plaats maken voor een levendige mix van functies, waarbij het zwaartepunt ligt op wonen. Borghese Real Estate streeft ernaar een deel van het gebouw te handhaven en de unieke kwaliteiten van de locatie (zoals het hoogteverschil in het terrein en het uitzicht vanuit het gebouw) te benutten, zodat een unieke leefomgeving ontstaat.

Wethouder Economische Zaken Ron König: “Het kantoor aan de Velperweg is voor Arnhem een markant gebouw en heeft daarnaast een zeer prominente plek. Het verdient dan ook een snelle herbestemming. Die komt nu een stuk dichterbij en daar zijn we als gemeente blij mee.”

Borghese Real Estate heeft naast nieuwbouwontwikkelingen eerdere succesvolle binnenstedelijke herontwikkelingsprojecten afgerond, zoals het kantoor ‘Prins en Keizer’ in Amsterdam en het woongebouw ‘In het Noorderlicht’ in Utrecht. Voor het eerste ontwerp van de transitie van dit beeldbepalende gebouw in Arnhem heeft Borghese Real Estate architectenbureau Powerhouse Company uit Rotterdam ingehuurd.

Bij deze transactie werd de koper begeleid door CMS Derks Star Busmann. De verkoper werd geadviseerd door Allen & Overy en DTZ Zadelhoff.

 

https://www.dtz.nl/nl/over-dtz-zadelhoff/nieuws-en-agenda/overzicht-transactieberichten/2015/q4-2015/transactieberichten-uit-het-vierde-kwartaal-van-2015/ing-verkoopt-kantoor-aan-de-velperweg-in-arnhem-aan-borghese-real-estate/?page=1&region=

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?