Attens Hypotheken speciaal voor zorg en welzijn

0

Attens Hypotheken brengt een nieuwe hypotheek op de markt exclusief voor (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn, waaronder ook de sport-, en culturele sector vallen. De hypotheek heeft aantrekkelijke kenmerken, die een eigen huis voor mensen in deze sector een stuk dichterbij brengt.

Attens Hypotheken worden verstrekt door Attens Hypotheken bv, een dochter van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Het nieuwe label is ontwikkeld met medewerking van PGGM&CO, de ledenorganisatie van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM.

Bijzonder aan Attens Hypotheken is dat een onregelmatigheidstoeslag en inkomsten uit tijdelijke en nul-urencontracten kunnen meetellen voor de berekening van de maximale leencapaciteit. Daarnaast mogen ouders van ‘starters’ meetekenen voor de lening. Bovendien ontvangen woningkopers een rentekorting over een deel van de hypotheek als zij een energiezuinige woning kopen of energiebesparende maatregelen nemen.

Attens Hypotheken kent drie vormen: annuïteit, lineair en aflossingsvrij, die ook in combinatie mogelijk zijn. In lijn met de wensen van de leden van PGGM&CO ligt de focus op langere rentevaste perioden die woningeigenaren voor een langere periode duidelijkheid geven over hun financiële lasten.

Attens Hypotheken is alleen beschikbaar voor de ruim 2,5 miljoen deelnemers van Pensioenfonds Zorg en Welzijn, dat ook de belegger is in deze hypotheken. Doelstelling is dat Attens Hypotheken over vijf jaar een portefeuille heeft van 3 miljard euro. Uitgaande van een gemiddelde hypotheeksom van 200.000 euro komt dat neer op circa 3.000 hypotheken per jaar.

Directeur-Bestuurder Bart Blanken van PGGM&CO: ”Wonen doe je in meer dan een stapel stenen. Na een dag hard werken en zorgen voor anderen, wil je een plek hebben waar je tot rust kunt komen. Het fijnst is als dat je eigen plek is. Als je werkt in de sector zorg en welzijn is een eigen huis vaak moeilijker te financieren. Daarom heeft PGGM&CO bijgedragen aan de ontwikkeling van Attens Hypotheken. Om deuren te openen voor mensen die werken in de sector zorg en welzijn.”

Directeur George Dröge van Syntrus Achmea Real Estate & Finance: “Woninghypotheken zijn voor pensioenfondsen een zeer aantrekkelijke belegging, omdat tegenover een goed, stabiel rendement een relatief gering risico staat. Daarmee zijn ze een goed alternatief voor laag renderende staatsobligaties. Behoudens de advisering aan consumenten doen wij de complete dienstverlening in eigen huis. Op die manier kunnen wij PFZW en haar deelnemers optimaal van dienst zijn met Attens Hypotheken.”

 

http://www.achmeavastgoed.nl/over-ons/nieuws/Paginas/Attens-Hypotheken-speciaal-voor-zorg-en-welzijn-.aspx

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?