Verdrievoudiging aantal Green Stars bij Syntrus Achmea

0

Klanten van Syntrus Achmea Real Estate & Finance hebben voor het vierde achtereenvolgende jaar hun scores in de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) verbeterd. Twaalf discretionaire vastgoedportefeuilles en huisfondsen behaalden dit jaar de status van Green Star. Vorig jaar waren dat er vier.

Net zoals in 2014 namen dit jaar vier Nederlandse huisfondsen en elf discretionaire vastgoedportefeuilles via Syntrus Achmea deel aan de GRESB. Deze benchmark meet het duurzaamheidsbeleid en de uitvoering daarvan bij vastgoedfondsen. De status van Green Star betekent dat de fondsen en portefeuilles goed scoren op zowel beleid als uitvoering.

‘’Duurzaamheid is voor onze huurders en deelnemers en voor ons een heel belangrijk onderwerp´´, zegt Henk Onstwedder, voorzitter beleggingsadviescommissie van het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL). ´´Wij zijn dan ook erg blij met deze Green Star in de GRESB. Tegelijkertijd is het een aanmoediging om het volgend jaar weer beter te doen. ‘’

Naast BPL kregen nog zeven discretionaire portefeuiles een Green Star. Deze behoren toe aan Rabobank Pensioenfonds, Achmea Asset Management, Pensioenfonds Vervoer, Pensioenfonds Wonen, Pensioenfonds Tandtechniek, Pensioenfonds Architectenbureaus, Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf en het Pensioenfonds voor het Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf. Daarnaast kregen het Achmea Dutch Residential Fund, het Achmea Dutch Office Fund en het Achmea Dutch Healthcare Property Fund een Green Star.

GRESB beoordeelt vastgoedfondsen op zeven aspecten. Op Management, Policy & Disclosure, Risks & Opportunities en Stakeholder Engagement behaalden de Syntrus-deelnemers hoge scores. Verbetering is vooral mogelijk op het onderdeel Performance Indicators, waarbij onder meer gerapporteerd moet worden over energieverbruik en –besparing in de portefeuilles. Syntrus Achmea heeft al stappen gezet om de scores van klanten op dit punt te verbeteren.

 

http://www.achmeavastgoed.nl/over-ons/nieuws/Paginas/Verdrievoudiging-aantal-Green-Stars-bij-Syntrus-Achmea0927-8426.aspx

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?