Herder Schaepman leidt kudde naar Tribes Capelle aan den IJssel

0

Donderdag 1 oktober vindt de officiële opening van Tribes Capelle aan den IJssel plaats. De nieuwe vestiging is de derde locatie van het baanbrekende flex office concept Tribes. De vestiging in Capelle aan den IJssel is gelegen in een eigen Tribes Tower (voorheen de Geminitoren) op Businesspark Rivium en de 85 meter hoge reus domineert de skyline. Uiteraard is ook deze vestiging voorzien van vergaande convenience, bijvoorbeeld door extreem toegankelijke ‘plug&play’ ICT faciliteiten en veel aanvullende diensten (gezonde voeding, fitness, stomerij, etc.).

Het semi-nomadische Tibetaanse volk, de Changpa, is de inspiratiebron voor de vestiging in Capelle aan den IJssel. De belangrijkste bron van inkomsten van deze stam komt uit de veehouderij, met name yaks, geiten en schapen. Ze leven in een ijskoud en onherbergzaam gebied en hebben zich aangepast aan de omstandigheden. Dat houdt in dat zij met name in de zomermaanden werken en in de wintermaanden tijd hebben voor ceremonies en feestelijkheden. Chief en Founder van Tribes, Eduard Schaepman: ‘de Changpa hebben een balans gevonden tussen werk en ontspanning. ‘Work hard, play hard’ is ook voor moderne business nomaden een toepasselijk motto. Bij Tribes doen we er alles aan om die balans te optimaliseren’.

Schaepman heeft een speciale band met deze stam gezien zijn eigen Tribe; de Schaepmannen. De familie Schaepman is één van de oudste patricische families in Nederland. De naam zegt het al, van oorsprong zijn de Schaepmannen herders. Het beroep van herder wordt door enkele leden van de familie nog steeds uitgevoerd in Nieuw Zeeland en Australië.

De opening begint om 17.00u, waar Schaepman de nieuwe Tribes vestiging officieel geopend zal verklaren.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?