Winnaars Duurzame Bouwvrouw Award 2015

0

Suze Gehem, medeoprichter van De Groene Grachten, is verkozen tot Duurzame Bouwvrouw 2015. De award is uitgereikt door Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland, tijdens het seminar van de Dutch Green Building Council,24 september. De prijs voor aanstormend talent ging naar Linda van Leeuwen, technische ontwikkelaar bij Bam Woningbouw.

De award
De award is uitgereikt tijdens het Seminar ‘De Groene Uitdaging’ in jubileumeditie DGBW. De award uitreiking van een belangrijk onderdeel tijdens het seminar. De award voor duurzame bouwvrouwen is in het leven geroepen omdat, zo stelt juryvoorzitter en tevens voorzitter van Bouwend Nederland Maxime Verhagen, de bouwsector wel wat vrouwelijk fingerspitzengefuhl kan gebruiken. Verhagen: “En omdat in geen enkele sector de verhouding man-vrouw zo scheef is als in de onze.”

Suze Gehem (winnares Duurzame Bouwvrouw Award)
De Amsterdamse grachten vergroenen, dat is de missie van Suze Gehem en haar collega Jelle Rademaker. Zij zijn de drijvende kracht achter het initiatief van Wubbo Ockels om de Amsterdamse binnenstad duurzaam te maken. De grachtengordel bestaat al 400 jaar. Hoe kunnen de panden op een innovatieve manier worden aangepast zodat ze energiebesparend zijn maar ook hun cultuurhistorische waarden behouden, waardoor ze makkelijk nóg 400 jaar meegaan?

Daarnaast coördineert Suze de aanleg van een nieuw natuurgebied bovenop de Amsterdamse daken. Ook richtten Jelle en Suze de “Green Academy” op: dé plek waar jongeren zich in duurzaamheid kunnen ontwikkelen door actief bij te dragen aan de stad van morgen. Als dat niet innovatief denken is…

Linda van Leeuwen (winnares Aanstormend Talent Award)
Als technisch ontwikkelaar en werkvoorbereider heeft Linda gewerkt aan de technische ontwikkeling en realisatie van Nul-op-de-Meter (NOM) renovatieconcepten. Binnen de Stroomversnelling heeft BAM in 2014, woningen in bewoonde toestand getransformeerd naar Nul-op-de-Meter. ( 55 woningen Heerhugowaard,42 woningen Soesterberg ). Dit succes is te danken aan diverse innovaties op product en proces.(energiemodule, bewonerscommunicatie, glaswanden in badkamer, keuken en toilet, etc )

Stimulans
De Duurzame Bouwvrouw is een initiatief van Dubotechniek Bedrijven (VolkerWessels), Cobouw, Dutch Green Building Council en Bouwend Nederland. Deze prijs is bedoeld als stimulans voor de vrouwelijke manager op weg naar een vooraanstaande positie.

Suze Gehem versloeg negen andere genomineerde bouwvrouwen: Claudia Reiner- Caris en Reiner BV/Uneto-VNI, Doris de Bruijn Slim Renoveren, Esther van Eijk Van Hattum en Blankevoort (VolkerWessels), José Braakman- Croonenbroek Zon Energie Ontwikkelingsbedrijf BV, Mariëlle Wieman NeVap, Monique Donker-Blacha Stichting Slimbouwen, Penny Nugteren Scoren met Energie, Riette Winkens Gemeente Maastricht, Sandra Malka-van Uden Rosco Bouw BV.

Linda van Leeuwen versloeg Anneke Timmermans en Josien Kruizinga, die ook genomineerd waren voor de award voor Aanstormend Talent.

Jury
De jury, bestaande uit voorzitter Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland), Ellen van Acht (directeur Kuub / winnares 2014), Ingrid Koenen (redacteur Cobouw), Mascha van den Heuvel( directeur Dubotechniek Bedrijven), Jan Willem van de Groep (Platform31), Annemarie van Doorn (directeur DGBC) vergeleek de aangedragen kandidaten aan de hand van een aantal criteria. Zo keek de jury onder andere naar uitzonderlijke prestaties die de bouwvrouw levert op het gebied van duurzaamheid, op hoe ze de business op duurzame wijze naar economisch rendement leidt en daarbij de juiste balans tussen people, planet en profit vindt in de praktijk.

 

http://duurzamebouwvrouw.nl/winnaars-duurzame-bouwvrouw-award-2015/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?