Startsein bouw woningen tweede fase Emerald Amsterdam

0

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Syntrus Achmea Real Estate & Finance geven donderdag 1 oktober het startsein voor de uitbreiding van het plan Emerald in Amsterdam met zestig vrije sector huurwoningen en veertig koopwoningen. Deze woningen worden naar verwachting na de zomer van 2016 opgeleverd. De laatste vijf beschikbare koopwoningen zijn op dit moment onder optie, alle overige woningen zijn verkocht. De verhuur van de huurwoningen start naar verwachting in juni 2016.

Emerald
Emerald wordt een nieuwe woonwijk gelegen tussen de Daalwijkdreef en Egoli in de E-buurt in Amsterdam Zuidoost. Het plan omvat in totaal honderd vrije sector huurwoningen in het middeldure segment plus 76 koopwoningen, waaronder 46 rij- en hoekwoningen, 24 twee-onder-een-kapwoningen, zes appartementen en vijf vrije kavels. Syntrus Achmea Real Estate & Finance neemt de huurwoningen in portefeuille namens haar opdrachtgevers. De nieuwe wijk kenmerkt zich door afwisselende woonsferen met een grote variatie in kleur- en materiaalgebruik. Het ontwerp is van Steenhuis Bukman Architecten. De bouw van zowel de koop- als de huurwoningen is in handen van BAM Woningbouw.

De woningontwerpen en woonsferen in het plan zijn, geheel volgens het businessmodel I AM YOU van AM, door de inzet van crowdsourcing afgestemd op de wensen van de toekomstige bewoners. Dit heeft geresulteerd in een groot aantal geïnteresseerden voor Emerald en een voorspoedige verkoop van de huizen in zowel de eerste als de tweede fase. De bouw van de woningen uit de eerste fase is in volle gang en volgens planning kunnen de eerste bewoners eind 2015 hun intrek nemen in hun nieuwe woning of appartement.

Meer informatie over de huurwoningen is te vinden op www.hureninemerald.nl, over de koopwoningen op www.woneninemerald.nl en voor de vrije kavels op www.droomzone.nl/emerald.

Evert Meijer, Ontwikkelingsmanager, Syntrus Achmea Real Estate & Finance: “De uitstraling van de woonstraatjes en de individuele gevels is zo gekozen dat er een echt buurtje zal ontstaan waar de bewoners zich thuis kunnen voelen. Zeker in Amsterdam, waar weinig eengezinswoningen worden gerealiseerd, is dit plan een welkome aanvulling voor de beleggingsportefeuilles van onze opdrachtgevers. De samenwerking met AM heeft ervoor gezorgd dat er meer keus is uit koop- en huurwoningen en eveneens dat er een goede voortgang wordt gemaakt met de bouw, zodat dat bewoners niet lang in een bouwomgeving wonen.”

Frank Klomp, directeur AM Noordwest: “De ontwikkeling van Emerald is gebaseerd op het Business Model ‘I AM YOU’ van AM, waarbij ontwikkeld wordt op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie met particulieren en partners als de gemeente Amsterdam en Syntrus Achmea. We hebben het aanbod in Emerald daardoor zoveel mogelijk kunnen afstemmen op de wensen van belangstellenden. De verkoop heeft hiermee een vlucht genomen, waardoor wij nu eerder dan voorzien kunnen starten met de realisatie van de tweede fase.

 

http://www.am.nl/startsein-bouw-woningen-tweede-fase-emerald-amsterdam/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?