Wonam breidt uit met woongebouw Toorop

0

176 middensegment huurwoningen, Amsterdam-Nieuw-West.

Amsterdam, 22 september 2015 –Wonam ontwikkelt 176 nieuwe middensegment huurwoningen aan de Jan Tooropstraat in stadsdeel Nieuw West. Wonam heeft hier een voormalig datacentrum gekocht en na sloop wordt in december gestart met de bouw van de woontoren Toorop met in totaal 176 studio’s en 2- en 3-kamerwoningen. Deze ontwikkeling past in de ambitie van Wonam om de komende jaren 2.500 huurwoningen te ontwikkelen met een huurprijs van tussen de € 750 en € 1.100.

Vijf maal overtekend
Dat Wonam met haar middensegment huurwoningen voorziet in een grote behoefte bewijst de grote aanloop voor haar woongebouw Square op de Kop Zuidas. Deze woningen, waarvan de oplevering gepland staat in het 2e kwartaal van 2016, zijn nu al vijf maal overtekend. Sinds haar oprichting in 2011 heeft Wonam al ruim 900 huurwoningen in aanbouw en ontwikkeling genomen.

Nieuw beleggingsfonds – Family Offices
Wonam zal de komende jaren in Amsterdam huurwoningen ontwikkelen voor een nieuw woningbeleggingenfonds waarmee zij een samenwerking is aangegaan. In dit fonds van EUR 250 mln beleggen een aantal particuliere families. De woningen voor dit fonds worden ontwikkeld door Wonam zelf of in partnership met andere partijen.

Woongebouw Toorop
Net als alle andere Wonam projecten wordt ook woontoren Toorop gekenmerkt door een mix van hoogwaardige studio’s en 2- en 3-kamerwoningen met allen een eigen buitenruimte. Gelegen in de nabijheid van de Ring en op loopafstand van een OV-knooppunt; woontoren Toorop ligt op de hoek van de Jan Tooropstraat en de Jan van Galenstraat direct naast een
metrostation en een tramhalte.
Het ontwerp van woontoren Toorop is van de hand van architect Dam&Partners en wordt gebouwd door aannemer Smit’s Bouwbedrijf. Naar verwachting start de verhuur medio 2016 via Woontank.

 

http://www.wonam.nl/downloads/36.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?