CBS: Hogere hypotheekschuld

0

Huishoudens hebben voor het eerst sinds ruim twee jaar meer hypotheken opgenomen dan ze hebben afgelost. De hypotheekschuld nam hierdoor in het tweede kwartaal van 2015 toe met ruim een half miljard euro. De stijging houdt onder meer verband met de aantrekkende woningmarkt. In het eerste halfjaar van 2015 werden er meer woningen verkocht dan een jaar eerder en was tevens de gemiddelde verkoopprijs hoger. Daarnaast is vorig jaar waarschijnlijk relatief veel afgelost omdat de schenkingsvrijstelling tijdelijk verruimd was tot 100 duizend euro. Deze verruiming gold van 1 oktober 2013 tot het begin van dit jaar. Vanaf 1 januari 2015 geldt weer de eenmalige vrijstelling van 52.752 euro.

 

http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/macro-economie/publicaties/artikelen/archief/2015/beschikbaar-inkomen-van-huishoudens-stijgt.htm

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?