Campus Plaza Wageningen officieel van start

0

Op woensdag 23 september 2015 wordt de officiële start gegeven voor de realisatie van Campus Plaza: een complex van 440 studentenstudio’s met 1.300 m2 winkelvoorzieningen en horeca en 1.000 m² kinderdagverblijf op de Campus van Wageningen UR. Initiatiefnemers voor Campus Plaza zijn Plegt-Vos Bouwgroep uit Oldenzaal en Ten Brinke Slot Projectontwikkeling BV uit Doetinchem. De verhuur van de studio’s komt in handen van studentenhuisvester DUWO. Het complex zal aan het begin van het nieuwe studiejaar 2016-2017 worden opgeleverd.

Campus Plaza
Campus Plaza is gelegen op de campus van Wageningen UR aan de Bornsesteeg, de fietsroute tussen de stad en de onderwijsgebouwen van de universiteit. Het is hiermee de poort tot de levendige Campus van de Wageningen UR die niet alleen overdag maar ook ’s avonds wordt gebruikt door studenten en medewerkers van de universiteit. Campus Plaza vormt daarmee de verbinding tussen de stad en universiteit.

Wonen
De studio’s op Campus Plaza hebben een woonoppervlakte van 18, 21 of 24 m². Een deel van de studio’s wordt gemeubileerd verhuurd aan buitenlandse studenten en gastdocenten. Het gebouw heeft een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte en een wasserette. Bij het gebouw komen voldoende fietsenstallingen en parkeerplaatsen. De toekomstige bewoner kan vanaf 18 jaar voor huurtoeslag in aanmerking komen. Huurtoeslag is voor veel (lenende) studenten een dankbaar voordeel in de portemonnee.

Ondernemen
Het nieuw te realiseren plein met commerciële functies in de plint ligt aan de drukke fietsverbinding tussen de binnenstad en de campus van de universiteit. Er is ruimte voor dienstverlening, kleinschalige detailhandel, zoals een kleine supermarkt, (dag)winkeltjes, café, lunchroom, kapper of fietsenmaker. Naast de commerciële plint zijn er mogelijkheden voor de exploitatie van een kinderdagverblijf en/of buitenschoolse opvang. Het plein wordt voorzien van fraaie bestrating als tegenhanger van de parkachtige Campus. Op het plein worden duurzame thema’s gevisualiseerd waarbij studenten en plaatselijke ondernemers betrokken kunnen worden.

Ontmoeten
Het binnenterrein wordt ingericht als gemeenschappelijk gebied voor de bewoners en heeft een groen en glooiend karakter. Er is ruimte voor ontspanning, maar ook voor ‘proeftuinen’ waar eigen ‘groene’ experimenten kunnen worden uitgevoerd.

Duurzaamheid
Bij de plannen voor Campus Plaza speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Een minimale uitstoot van CO2 is het uitgangspunt. De eigen energiebehoefte zal mede worden verkregen door zonnepanelen op de daken van het complex.

 

https://www.duwo.nl/over-duwo/nieuws/laatste-nieuws/bericht/artikel/campus-plaza-wageningen-officieel-van-start-569/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?