ABN AMRO hoofdkantoor scoort ‘Excellent’ op duurzaamheid

0

ABN AMRO is een voorbeeld voor de verduurzaming van gebouwen in Nederland. De bank ontving vandaag het BREEAM ‘Excellent’ certificaat voor het hoofdkantoor aan de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam. Het gebouw van ABN AMRO is het eerste, reeds bestaande, pand in Nederland met deze certificering.

Annemarie van Doorn, directeur Dutch Green Building Council: “De grootste opgave voor bouwend Nederland ligt in het verduurzamen van bestaande gebouwen. ABN AMRO geeft hierin het goede voorbeeld met deze unieke BREEAM-NL In-Use score. De bank heeft haar hoofdkantoor echt met grote stappen verbeterd. Nog nooit in Nederland is zo’n hoge duurzaamheidsscore behaald voor alle drie de BREEAM-NL onderdelen; ‘Gebouw’, ‘Gebruik’ én ‘Beheer’. Voor dit laatste onderdeel is zelfs de hoogste kwalificatie behaald! Zeker voor een gebouw van maar liefst 126.000 m² een prestatie van formaat.”

“ABN AMRO heeft een enorme ambitie op het gebied van het verduurzamen van vastgoed”, aldus Mark van Rijt, Managing Director Facility Management. “In 2012 hebben we voor het hoofdkantoor het ‘Very Good” certificaat ontvangen. Ik ben er trots op dat we met aanvullend beleid, zoals energie- en waterverbruik besparende maatregelen, 100 procent inkoop van biogas en Hollandse windenergie maar ook het minimaliseren van afval en verbeteringen in het liftsysteem, nu de ‘Excellent’ status van BREEAM ontvangen. Inmiddels hebben 18 van onze panden een BREEAM certificaat in totaal is dat 311.000 m2. Ik ben er van overtuigd dat we de doelstelling van 331.000 m² voor eind 2015 behalen”.

Deelname aan het BREEAM proces heeft een dubbele doelstelling voor ABN AMRO. Het draagt bij aan de reductie van het energieverbruik. Voor ABN AMRO in Nederland is dat, in 2014, met 18 procent gedaald ten opzichte van 2013. BREEAM levert ook kennis op die de bank gebruikt bij de advisering van klanten in de vastgoedsector. Zo probeert ABN AMRO de verduurzaming van commercieel vastgoed te versnellen.

 

https://www.dgbc.nl/actueel/nieuwsarchief/abn-amro-hoofdkantoor-scoort-%E2%80%98excellent%E2%80%99-duurzaamheid

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?