Markthal Rotterdam wint NRW Jaarprijs 2015

0

Tijdens het NRW Jaarcongres op 16 september heeft Hans de Jong van Provast met trots de NRW Jaarprijs 2015 voor het project De Markthal in ontvangst genomen. De vakjury ziet in De Markthal in potentie een monument voor de retailvastgoedsector. Het project is met durf en lef ontwikkeld en geeft antwoord op de veranderende vraag uit de markt.

Jos Sentel, voorzitter van de jury: “De Markthal is een uniek project met een gidsfunctie voor toekomstige retailprojecten in Nederland, en zelfs daarbuiten. Met slechts 10.000 vierkante meter toevoeging van retail en horeca aan het centrum van Rotterdam is deze ontwikkeling erin geslaagd ‘de koek’ groter te maken. Ook de ondernemers in de omgeving van De Markthal profiteren van het succes waardoor het gehele gebied een nieuwe impuls heeft gekregen. Er is een plek gemaakt die bewoners en consumenten in het hart sluiten. En dat is precies de opgave voor de komende jaren: op elke schaal, in elke stad.”

Het project is ingezonden door Provast. De Markthal is in eigendom van Klépierre (retail), Vesteda (woningen) en de gemeente Rotterdam (parkeergarage).

Dit jaar waren liefst 8 projecten in de race voor de NRW Jaarprijs 2015. De andere genomineerde projecten waren: Oostpoort Amsterdam, CityPlaza Nieuwegein, Oostpoort Amsterdam, Miro Center Enschede, Cityplaza Nieuwegein, Van Kralingen Rotterdam, Promenade Uden, Van Hogendorpkwartier Vlaardingen en Gouweplein Waddinxveen. Alle projecten hebben laten zien dat de winkelvastgoedsector niet stil staat.

Brigit Gerritse, directeur NRW: “Al 26 jaar lang worden de meest innovatieve en inspirerende projecten genomineerd voor onze Jaarprijs. Ook dit jaar laten alle projecten op hun eigen wijze zien dat een toekomstbestendig winkellandschap mogelijk is. De schaal waarop verschilt van stad tot stad. Duidelijke keuzes maken en doen wat nodig is; daar zit de kracht van onze sector.”

 

http://provast.nl/markthal-rotterdam-wint-nrw-jaarprijs-2015/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?