Nieuw Delft krijgt nieuwe hotspot voor kenniswerkers

0

Nieuw Delft pakt door met de ontwikkeling van een inspirerend plan voor een woon-werk-verblijf plek gericht op het binden van (inter)nationale kenniswerkers aan Delft. Gisteren hebben Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (OBS), TBI-onderneming ERA Contour en Amvest, de samenwerkingsovereenkomsten getekend voor de verdere ontwikkeling van dit plan. Deze centrumlocatie in het Van Leeuwenhoekkwartier biedt een uitgelezen kans uit te groeien tot de nieuwe hotspot voor de ondernemers van de toekomst.

Nu de samenwerkingsovereenkomst is getekend, wordt het plan de komende maanden verder uitgewerkt naar een realisatieovereenkomst eind dit jaar. In de samenwerking met OBS en Gemeente Delft, neemt ERA Contour de rol in van ontwikkelaar en bouwer. Fakton Capital heeft namens ERA Contour de plaatsing bij Amvest verzorgd. Amvest neemt het hele programma af, inclusief circa 120 woningen, voor de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund. De bouw is voorzien in 2017-2019.

Wonen, werken en verblijven
Het plan draagt bij aan de ambitie van Delft om in 2025 een magneet te zijn voor kennisintensieve bedrijven en kenniswerkers. Uit onderzoek blijkt dat deze groep graag wil wonen vlakbij het centrum, in een betaalbare huurwoning, in een gebouw dat ontmoeting en de mogelijkheid om samen te werken faciliteert en waar men naar behoefte voorzieningen met elkaar deelt.

Gebouwensemble
Door architectenbureau Barcode is dit woonconcept vertaald naar een toonaangevend ontwerp, bestaande uit drie gebouwen gegroepeerd rond een plein. Dit binnenplein vormt het hart van het plan en moet gaan fungeren als een centrale en levendige ontmoetingsplek. Daarmee sluit het plan naadloos aan bij de ‘citylounge’-gedachte die richting moet geven aan het toekomstige verblijfskarakter van het Van Leeuwenhoekkwartier; een gastvrije en inspirerende omgeving met verschillende ontmoetingsplekken waar je graag woont, werkt of verblijft.

Het duurzame plan met een energieprestatiecoëfficiënt (epc) 0,2 krijgt een omvang van 16.500 vierkante meter. Het gemengde programma bestaat uit appartementen, commerciële functies op de begane grond (plint),zoals horeca en start-ups,flexibele werkplekken, ondergrondse parkeergarage en gedeelde ontmoetingsplekken, onder andere in de vorm van daktuinen.

Markant punt
Het project ligt op een markant punt in het Van Leeuwenhoekkwartier; vlakbij het nieuwe stationsgebied en de historische binnenstad. Vanuit de binnenstad, de toekomstige Ireneboulevard, de Engelsestraat en het toekomstige stadspark is de plek vanuit iedere kant te bereiken.

In het Van Leeuwenhoekkwartier is ruimte voor circa 500-600 nieuwe woningen bij het Bolwerk, aan de Nieuwe Gracht of rondom het nieuwe stadspark. De nieuwe woningen in Nieuw Delft worden vraaggestuurd ontwikkeld. Behalve voor wonen is er ruimte voor tal van nieuwe stedelijke functies. De programmering en uitstraling van de plint is hierbij van groot belang voor het beoogde gemengd stedelijke karakter. De planontwikkeling van het Van Leeuwenhoekkwartier gebeurt aan de hand van het ‘Citylounge-concept’, bestaande uit circa 40.000m2 stedelijke functies voor horecagelegenheden, bedrijfsruimten, werkplekken, start-ups, extended stay, hotel, culturele voorzieningen en verschillende ontmoetingsruimten.

 

http://www.eracontour.nl/nl/actueel/detail/nieuw-delft-krijgt-nieuwe-hotspot-voor-kenniswerkers/473

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?