Neudeflat in Utrecht wordt over een jaar bewoond

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance verwacht dat de eerste bewoners over een jaar hun intrek kunnen nemen in de Neudeflat in het centrum van Utrecht. De verhuur van de 88 appartementen begint in het voorjaar van 2016.

Afgelopen week werd bekend dat Syntrus Achmea de Neudeflat namens haar opdrachtgevers heeft overgenomen van de EMO Groep. Dat gebeurde via ontwikkelaar De Nieuwe Norm, die het leegstaande kantoorgebouw het komende jaar gaat transformeren. De Neudeflat is een ontwerp van architect H.A. Maaskant en werd in 1961 opgeleverd. Met zestien verdiepingen en een hoogte van 57 meter was het destijds de hoogste kantoortoren in Nederland.

De transformatie voorziet in de realisatie van 88 vrije sector huurwoningen. Deze 2-kamer appartementen zijn gemiddeld 52 vierkante meter groot, hebben een balkon en kijken uit op de Dom en de Oudegracht in de middeleeuwse binnenstad. De huurprijzen bevinden zich in het betaalbare segment van de vrije sector huur. De kelder/begane grond en de eerste verdieping worden in gebruik genomen als horeca. De precieze invulling van de bovenste verdieping wordt nog onderzocht.

De transformatie van de Neudeflat vloeit voort uit het convenant, dat Syntrus Achmea en de gemeente Utrecht in juni 2015 sloten. Daarin werd afgesproken dat Syntrus Achmea de komende vijf jaar ten minste 300 middeldure huurwoningen per jaar in de stad gaat realiseren. Utrecht heeft een groot tekort aan huurwoningen in dit segment. Tegelijkertijd willen de klanten van Syntrus Achmea, merendeels pensioenfondsen, heel graag in deze woningen beleggen.

Bij de ondertekening van het convenant zei wethouder Paulus Jansen van Wonen en Ruimtelijke Ordening toen: “Wij onderhouden al jaren een intensieve en prettige samenwerking met Syntrus Achmea. Deze belegger wacht niet af totdat er een object op haar afkomt, maar verkent zelf actief de markt en handelt daarnaar. Dat vinden wij een sterk punt.”

Syntrus Achmea is met 30.000 woningen in portefeuille de grootste woningbelegger in Nederland. Focus in de portefeuille ligt in de Randstad, de Brabantse stedenrij en de regio Arnhem-Nijmegen.

 

http://www.achmeavastgoed.nl/over-ons/nieuws/Paginas/Neudeflat-in-Utrecht-wordt-over-een-jaar-bewoond-.aspx

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?