TNO verkoopt Gortercomplex Leiden

0

TNO heeft haar locatie aan de Wassenaarseweg 54-58 in Leiden verkocht aan een particuliere belegger.

De verkoop van het Gortercomplex, bestaande uit het monumentale Gortergebouw (6.155 m² vvo), een villa (155 m² vvo) en bijbehorende gronden, maken onderdeel uit van de grootschalige herontwikkeling van het Boerhaavegebied in Leiden.

Het Boerhaavegebied ligt op loopafstand van NS-station Leiden Centraal, het stadscentrum, de Universiteit, het LUMC en het Bio-sciencepark. Het bouwvolume in het gebied wordt de komende jaren verdubbeld in oppervlakte en getransformeerd naar een multifunctioneel gebied voor onderwijs, wonen en werken. Het gebied zal worden gekenmerkt door een hoge verblijfskwaliteit in een parkachtige opzet en is onderdeel van een groot medisch cluster met paviljoenachtige bebouwing.

Met de bouw van het Leidsch Universitair Medisch Centrum is het merendeel van de historische bebouwing verdwenen, maar het Boerhaavegebied (onderdeel van het Leeuwenhoekgebied) is bewaard gebleven.

De verkoper werd bij deze transactie geadviseerd door DTZ Zadelhoff.

 

https://www.dtz.nl/nl/over-dtz-zadelhoff/nieuws-en-agenda/overzicht-transactieberichten/2015/q3-2015/transactieberichten-uit-het-derde-kwartaal-van-2015/tno-verkoopt-gortercomplex-leiden/?page=1&region=

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?