Corum koopt nieuw Novotel Schiphol

0

Het Franse Corum Asset Management heeft recentelijk ook het in aanbouw zijnde Novotel in Hoofddorp gekocht. Het 314 kamers tellende 4 sterren hotel tegenover het station in Hoofddorp zal voor het einde van dit jaar haar deuren openen en nu al heeft Corum dit hotel gekocht.

enaud des Portes de la Fosse, CEO van Corum AM zei: “We kennen Accor natuurlijk goed en Bart van de Kamp als ontwikkelaar en huurder heeft bewezen dat hij geweldig kan ontwikkelen en hotels uitstekend kan managen. Het was voor ons dus een uitgelezen kans om een prachtig nieuw hotel te kopen op een geweldige locatie.”

Het Novotel in Hoofddorp is een ontwikkeling van EFD, een ontwikkeldivisie van Borealis Staete BV, het moederbedrijf van Bart van de Kamp en Lodewijk van der Meulen, die eind 2013 met dit project van start gingen. EFD verkocht het gebouw aan Corum AM middels een sale en leaseback constructie. Corum betaalde EUR 45,8m voor het spiksplinternieuwe hotel en EFD blijft huurder met Accor als manager van het hotel. Voor Novotel betekent dit dat men terugkeert op Schiphol, nadat in 2013 het Novotel in Badhoevedorp werd verlaten.

Bart van de Kamp: “Wij zien uit naar de samenwerking met Accor en zeker op deze mooie locatie in Hoofddorp zien wij uit naar een lange samenwerking. Na al die jaren een fijne relatie te hebben gebouwd met Marriott, Hilton en IHG is dit weer een grote operator waar we mee gaan samenwerken en daar zijn we trots op. Accor heeft een geweldige positie in de Nederlandse markt en dit hotel is een fantastische aanvulling voor Accor en ons bedrijf.”

Colliers International Hotels en Barents Krans advocaten begeleidde EFD bij deze transactie. Appelhoven Vastgoedadviseurs was de adviseur van Corum Asset Management. Mulderblauw Architecten tekende voor het ontwerp en Huib Bakker Bouw bouwt het nieuwe hotel.

 

http://www.colliers.com/nl-nl/netherlands/insights/market-news/2015/03-09-2015-corum-koopt-nieuw-novotel-schiphol

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?