Van Wijnen en GREEN werken samen aan ontwikkelen van World Food Center in Ede

0

Van Wijnen Groep N.V. is toegetreden tot het project van GREEN. Samen gaan ze het unieke World Food Center (WFC) in Ede ontwikkelen en realiseren. De gemeente Ede heeft deze week besloten daarvoor toestemming te geven. Daarmee is de samenwerking tussen de partijen een feit en kan de ontwerpfase van het WFC voortvarend worden voortgezet.

Samenwerking
Van Wijnen ondertekende op 1 september 2015 het contract met GREEN. Deze samenwerking vindt plaats via WFC Development, de ontwikkelende vennootschap waarin Van Wijnen en GREEN beide voor vijftig procent aandeelhouder zijn.

World Food Center
Het World Food Center wordt dé internationale etalage van de Nederlandse agro- food- en tuinbouwsector. Het spraakmakende concept wordt op het 28 hectare tellende terrein van de voormalige Maurits Zuid-kazerne in Ede gerealiseerd. De gebiedsontwikkeling bestaat grofweg uit de realisatie van een ‘WFC Campus’ en een ‘WFC Experience Center’ waar bezoekers op een inspirerende en interactieve manier voedsel en de hele voedselketen en ontwikkelingen hierin kunnen beleven. Met een spraakmakend en iconisch concept gaat het World Food Center veel bezoekers trekken en zal het tegelijkertijd functioneren als ontmoetingsplek voor innovatie, kennisdeling en handel. Het WFC Experience Center wordt ondersteund en omgeven door werkpaviljoens voor (inter)nationale agro-, food- en tuinbouwsector gerelateerde bedrijven. De Campus is gericht op het huisvesten van food gelieerde bedrijven en instellingen en is aanvullend aan de ontwikkeling van Wageningen Campus, waarmee nauw wordt samengewerkt.

Betrokkenheid agro-, food- en tuinbouwsector
Op dit moment hebben 21 bedrijven en organisaties hun verbondenheid uitgesproken met de realisatie van het WFC. Multinationals, coöperaties, familiebedrijven en innovators uit verschillende branches nemen deel aan de ontwerpfase. Gedurende het proces kunnen meer bedrijven aanhaken.

 

https://www.vanwijnen.nl/actueel/bouwnieuws/Van-Wijnen-en-GREEN-werken-samen-aan-ontwikkelen-van-World-Food-Center-in-Ede.html?id=2553

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?