Synchroon start bouw woningen en supermarkt op IJburg

0

Maandag 31 augustus jl. vierde Synchroon op feestelijke wijze de start van de bouw voor blok 49b te IJburg Amsterdam. Wethouder Ivens heeft in het bijzijn van de direct betrokkenen de eerste paal geslagen.

Blok 49b bestaat uit een supermarkt op de begane grond van 1.750 m² welke verkocht is aan Deen. Boven de supermarkt worden 58 appartementen gerealiseerd voor de vrije sector huur. De twee en drie kamer appartementen hebben een oppervlak van gemiddeld 56 m² GO en worden aangeboden in het betaalbare segment net boven de liberalisatiegrens. Alle woningen zijn verworven door Syntrus Achmea Real Estate & Finance namens een van haar opdrachtgevers. Van Wijnen Haarlemmermeer is verantwoordelijk voor de uitvoering van het plan welke is ontworpen door Klunder architecten.

Naar verwachting wordt het bouwplan eind 2016 opgeleverd.
Amsterdam kampt met een fors tekort aan betaalbare huurwoningen voor de middeninkomens. Peter Appeljan, director Woningbeleggingen bij Syntrus Achmea: “Deze woningen voorzien in een grote behoefte op de woningmarkt. Voor onze opdrachtgever vormen ze tegelijkertijd een aantrekkelijke belegging met een duurzaam, gezond rendement.”

Directeur Fons Deen: “IJburg is een opkomend gebied met veel marktpotentieel. Wij zijn verheugd deze supermarkt aan onze portefeuille toe te voegen. Met deze toevoeging openen wij onze vierde supermarkt in onze hoofdstad”.

Adjunct directeur Henri van Dam: “Met de realisatie van dit bouwplan nemen wij wederom een nieuwbouwplan in aanbouw met een multifunctioneel programma”.

 

http://www.synchroon.nl/bouw-woningen-en-supermarkt-op-ijburg-van-start/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?