De Maar nieuwe bestuurder Rochdale

0

Birgitte de Maar treedt per 1 juli 2015 toe als lid van de Raad van Bestuur van Woningstichting Rochdale. De Raad van Commissarissen heeft haar hiertoe benoemd.

Zij gaat zich richten op onder meer de portefeuilles vastgoed en dagelijks onderhoud. Met de benoeming van Birgitte de Maar en het terugtreden van bestuursvoorzitter René Grotendorst, bestaat de Raad van Bestuur van Rochdale uit drie personen:

  • Hester van Buren; bestuursvoorzitter en richt zich met name op externe relaties en onder andere de portefeuille Wonen en Strategie.
  • Nico Overdevest; met onder andere de portefeuilles Financiën en Bedrijfsvoering
  • Birgitte de Maar; met onder andere de portefeuilles Vastgoed en Dagelijks onderhoud

Achtergrond Birgitte de Maar
Birgitte de Maar – van oorsprong architectuurhistorica – is sinds januari 2014 manager van de afdeling Vastgoed bij Rochdale. Daarvoor was zij directeur van de afdeling Projectontwikkeling en directeur van het Architectuurcentrum Aorta in Utrecht.
De RvC van Rochdale ziet in De Maar vier hoofdcriteria die zij in een bestuurder zoeken:

  • goede kennis van de vastgoedmarkt,
  • ervaring met het aansturen van een groot organisatie-onderdeel,
  • een creatieve en innovatieve instelling en
  • passend binnen de organisatie van Rochdale.

“Birgitte heeft niet alleen veel ervaring in vastgoed, ze heeft ook de kwaliteit om mensen te binden en te stimuleren en daarnaast doelgericht sturing te geven aan de organisatie”, aldus bestuursvoorzitter Hester van Buren. Haar medebestuurder Nico Overdevest vult aan: “Het is ook een opsteker voor de organisatie dat we dit talent binnenshuis hebben. Dat zegt iets over de organisatie.” Birgitte de Maar kijkt ernaar uit om zich te verdiepen in de innovatieve mogelijkheden binnen het vastgoed: “Na een lange periode van noodgedwongen krimp in projecten en personeel, staan we nu aan het begin van een nieuwe periode. We hebben de stijgende lijn weer te pakken. Dat geeft ruimte en energie om aan nieuwe projecten te werken, onze rol in de stad verder te verstevigen en innovatieve oplossingen te vinden voor de uitdagingen die deze tijd met zich mee brengt”, aldus De Maar.

 

http://www.rochdale.nl/over-ons/nieuws/28/966/de-maar-nieuwe-bestuurder-rochdale.aspx#.VXXlg8_tmko

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?