Daan van Vliet volgt Jaap Gillis op als voorzitter bestuur Dutch Green Building Council

0

Daan van Vliet (voormalig directeur Unica Groep B.V.) wordt per 1 juli de nieuwe bestuursvoorzitter van de Dutch Green Building Council (DGBC). Hij volgt daarmee Jaap Gillis (CEO Bouwfonds IM) op die het voorzitterschap van DGBC na zeven jaar overdraagt. Gillis: “Met Daan hebben we een bevlogen en in de markt zeer gewaardeerde opvolger gevonden. Daan is een ervaren bestuurder die DGBC verder mee op reis kan nemen.”
Veel bereikt
Met de bestuurswissel komt een einde aan het voorzitterschap van Jaap Gillis. Hij was zeven jaar voorzitter en stond in 2008 aan de wieg van de Dutch Green Building Council. Onder zijn leiding groeide DGBC uit tot de meest brede en grootste onafhankelijke netwerkorganisatie voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Meer dan 360 organisaties sloten zich de afgelopen jaren aan. Ook groeide BREEAM-NL uit tot hét duurzaamheidskeurmerk voor de gebouwde omgeving. Inmiddels is al meer dan 8.500.000 vierkante meter vloeroppervlak geregistreerd voor of gecertificeerd met het BREEAM-NL keurmerk, zijn bijna 400 projecten gecertificeerd en zijn ruim 500 Experts en Assessoren actief. Daarnaast staat DGBC bekend om haar inspirerende events zoals de Green Leadership Summit, een speciaal kinderprogramma BREEAM-NL Junior en de Dutch Green Building Week, jaarlijks goed voor 10.000 bezoekers en meer dan 150 activiteiten verspreid over het gehele land.

Markt in beweging
Jaap Gillis: “Ik heb gezien welke krachten in de markt loskomen als we met elkaar vinden dat het anders moet. Beter moet. Duurzamer moet. Ik heb ervaren hoe we ons als bestuur, organisatie, netwerk van participanten hebben ingezet om de markt in beweging te krijgen. En hoe dat is gelukt. Ik ben dan ook ontzettend trots dat ik de afgelopen jaren als bestuursvoorzitter deze dynamische netwerkorganisatie heb mogen leiden. Voor mij is het een goed moment het voorzitterschap over te dragen aan Daan van Vliet. Ik wens hem alle succes. En ik dank iedereen voor zijn en haar inspanningen en enthousiasme.”

Daan van Vliet
Daan van Vliet is voormalig directeur van Unica Groep B.V. en sinds 2011 als bestuurslid actief voor DGBC. Op 1 juli wordt hij officieel benoemd als voorzitter van het bestuur. De nieuwe functie van Daan van Vliet past bij zijn kennis, ervaring en intrinsieke motivatie; zijn werkzaamheden voor Unica waren de afgelopen dertig jaar gericht op verduurzaming. Ook richtte Van Vliet de Unica Foundation op. Deze stichting ondersteunt hulporganisaties in de meest arme landen met technische kennis en de realisatie van duurzame installaties op het gebied van energievoorziening en watervoorziening.

Nieuwe fase
Van Vliet reageert op zijn benoeming: “DGBC heeft vanaf de oprichting een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Inmiddels is DGBC volwassen geworden. Een nieuwe fase is aangebroken. Aan mij de taak hier richting aan te geven. En te blijven accelereren. Want we willen de snelheid uit de beginjaren er in houden. Ik kijk er erg naar uit en dank Jaap Gillis voor zijn harde werk in de afgelopen jaren.”

Stip aan de horizon
Volgende week presenteert DGBC haar meerjarenplan voor de periode tot en met 2017. Van Vliet: “We hebben een stip aan de horizon gezet. Onze plannen zijn ambitieus, en de activiteiten legio. Gelukkig werken we samen met meer dan 350 participanten uit de bouw- en vastgoedsector, overheden, kennisinstellingen en een toenemend aantal eindgebruikers. Dat worden er alleen maar meer. Gezamenlijk kunnen we de verduurzaming van de gebouwde omgeving nog verder versnellen.”

Afscheid Jaap Gillis
Tijdens het Gala van de Dutch Green Building Week op 21 september in het Stedelijk Museum in Amsterdam wordt officieel afscheid genomen van Jaap Gillis als voorzitter en stilgestaan bij zijn jarenlange onbezoldigde inspanningen voor DGBC.

 

https://www.dgbc.nl/actueel/nieuwsarchief/daan-vliet-volgt-jaap-gillis-als-voorzitter-bestuur-dutch-green-building-0

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?