Vastned draagt nieuwe commissarissen voor

0

Vastned, de beursgenoteerde Europese vastgoedonderneming met focus op venues for premium shopping, maakt bekend dat Charlotte Insinger en Marc van Gelder als nieuwe leden van de Raad van Commissarissen zullen worden voorgedragen op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 24 april 2015.

Charlotte Insinger en Marc van Gelder worden voor een periode van vier jaar voorgedragen. Pieter Verboom zal tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 24 april 2015 na een periode van elf jaar aftreden als commissaris. Wouter Kolff had tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in 2014 reeds aangegeven in april 2016 zijn commissariaat bij Vastned te beëindigen, na een periode van tien jaar. Teneinde een goede overgang te bewerkstelligen zal de Raad van Commissarissen voor één jaar uit vijf personen bestaan. Na goedkeuring van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders bestaat de Raad van Commissarissen uit Wouter Kolff (voorzitter), Jeroen Hunfeld, Marieke Bax, Charlotte Insinger en Marc van Gelder.

Charlotte Insinger is haar carrière begonnen bij Shell, waar zij verschillende financiële managementfuncties vervulde. Aansluitend bekleedde zij leidinggevende posities bij Robeco, onder andere als projectleider van de splitsing van het vastgoedfonds Rodamco. Bij het Erasmus Medisch Centrum was zij van 2005 tot en met 2010 als CFO lid van de Raad van Bestuur. De afgelopen tien jaar vervulde zij verschillende toezichthoudende functies waaronder commissaris bij Vesteda Residential Fund. Momenteel is zij onder meer commissaris bij Ballast Nedam, SNS Reaal (in 2009 door de Nederlandse Staat voorgedragen) en lid van de Raad van Toezicht van de luchtverkeersleiding Nederland en het Filmfonds.

Marc van Gelder begon zijn carrière bij de Amerikaanse zakenbank Drexel Burnham Lambert. Hij werkte vervolgens als strategisch consultant bij McKinsey & Company en bekleedde verschillende managementfuncties bij Koninklijke Ahold in Nederland en de Verenigde Staten op het gebied van retail en e-commerce. De afgelopen negen jaar was hij CEO van de tot 2013 beursgenoteerde medische dienstverlener Mediq. Momenteel is hij commissaris bij Maxeda, Action en het Belgische Gimv.

 

http://pers.vastned.nl/vastned-draagt-nieuwe-commissarissen-voor/

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?