PingProperties lanceert het 8e corporate fonds

0

Onlangs heeft PingProperties, ten behoeve van het ‘PingProperties Corporate Office fund VIII’, het eigendom van het voormalige hoofdkantoor van TenneT TSO op het Energy Business Park Arnhem van TenneT verworven.

Het complex
De aankoop bestaat uit 4 geschakelde gebouwen van in totaal 9.700 m² verhuurbaar vloeroppervlak met 180 bijbehorende parkeerplaatsen en is gelegen op eigen grond. Dit voormalige hoofdkantoor van TenneT (eigenaar-gebruiker) was beschikbaar voor verhuur gekomen, doordat TenneT vorig jaar haar nieuwe hoofdkantoor heeft betrokken op hetzelfde Energy Business Park (tevens in portefeuille van PingProperties).

Onderdeel van de aankoop is een langjarig huurcontract met DNV GL. Op het Energy Business Park heeft DNV GL haar eigen hightech testfaciliteiten en zij heeft dan ook bewust gekozen om op deze strategische locatie gevestigd te blijven. Met de verhuizing van DNV GL naar haar nieuwe hoofdkantoor, voegt zij diverse kleinere locaties samen in één gebouw.

Het complex zal in opdracht van het fonds door BAM Giesbers worden geüpgraded en sterk verduurzaamd naar een BREEAM in use EXCELLENT label en Energielabel A. De totale verbouwing zal naar verwachting circa 8 maanden in beslag nemen, waarna DNV GL haar nieuwe hoofdkantoor zal kunnen betrekken.

Het fonds
Het PingProperties Corporate Office fund VIII kenmerkt zich door een stabiel en aantrekkelijk kasrendement met een laag risicoprofiel, doordat het complex voor lange termijn is verhuurd aan DNV GL. Het fonds bestaat uit 3 deelnemers. Een van de fondsdeelnemers is PingInvestors.

DNV GL
De voorloper van DNV GL (Energy) is het voormalig Nederlandse bedrijf KEMA (Keuring Elektronische Materialen Arnhem), dat in 1927 is opgericht in Arnhem. KEMA kent een zeer sterke binding met het Energy Business Park Arnhem, waar zij ruim 80 jaar gevestigd is. In februari 2012 fuseerde KEMA met DNV (DNV KEMA) en in september 2013 met GL (DNV GL Group). Het voormalige KEMA geldt sindsdien als de energietak van DNV GL. Haar expertise overspant onshore en offshore windenergie, zonne-energie, conventionele opwekking, transmissie en distributie, smart grids en het gebruik van duurzame energie, evenals de energiemarkten en regelgeving. DNV GL beschikt over 300 vestigingen in meer dan 100 landen en heeft een jaarlijkse omzet van circa € 2,5 miljard.

 

http://pingproperties.com/persberichten/pressrelease-145.html

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?