Camelot Europe Development verwerft het voormalige Eurocommerce kantoorpand van eigenaar Spes Bona te Arnhem

0

Het verlaten pand in het hart van Arnhem oogt nu nog grauw en leeg. Maar als het aan kersverse eigenaar Camelot Europe Development ligt, kunnen hier eind 2015 circa 80 eenpersoons huishoudens een gloednieuwe en betaalbare huurwoning betrekken.

Afgelopen week verwierf de ontwikkelingstak van leegstandbeheerder Camelot het voormalige Eurocommerce kantoorpand van eigenaar Spes Bona. “Het pand telt 4.500 m² vloeroppervlakte, vier verdiepingen en is uitstekend geschikt voor transformatie. De ligging is ideaal, vlakbij de Korenmarkt, Rijn en het centraal Station. Er is een aantrekkelijk aantal openbare parkeerplaatsen beschikbaar.”, aldus Spes Bona directeur Frans Gielgens.

Paul Keijsers, Hoofd van het Camelot transformatie team: “Als leegstand- en vastgoedbeheerder pakken we steeds vaker de handschoen zelf op en zetten we onze kennis en ervaring in om lege kantoren terug te geven aan de stad als betaalbare woonruimte voor jongeren en starters. Belangrijk is om binnen de normeringen te blijven die gelden voor huurtoeslag, dat vergt een goed uitgewerkt plan. Betrokkenheid van de gemeente is cruciaal voor succes.”

Buurtbewoonster Fleur, verpleegster in opleiding, die nieuwsgierig op het gezelschap voor het pand afkomt, reageert enthousiast op de plannen: “Ik kan bijna niet wachten, dit klinkt te mooi om waar te zijn. Ik woon nu verderop in een kamertje van 12 vierkante meter voor bijna 400 euro. Waar kan ik mij inschrijven?”.

De inschrijvingen voor Campus 026 Eusebiusplein zullen waarschijnlijk in de zomer starten. Dit kan via de website van Camelot. Paul Keijsers verwacht dat de huurwoningen snel gevuld zullen zijn. “Bij ons vorige Campus project in Amsterdam hadden we meer dan drieduizend belangstellenden voor 229 zelfstandige woonruimtes.”

 

http://nl.cameloteurope.com/4/0/nieuws/camelot-europe-development-nu-ook-actief-in-arnhem.html&nid=1316

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?