Vestia verkoopt ruim 7.000 studentenwoningen aan Woonstad

0

Vandaag tekenden Woonstad en Vestia een koopovereenkomst voor de overname van de studenten– en jongerenhuisvester Vestia Stadswonen. Hierdoor wisselen ruim 7.000 kamers, studio’s, appartementen en bedrijfsruimten in Rotterdam van eigenaar. De overdracht van het onroerend goed en de overgang van de medewerkers vindt naar verwachting 1 mei 2015 plaats.

De overname betreft ongeveer 7.000 eenheden. Ruim 6.000 eenheden zijn kamers en woningen. Daarvan bestaat meer dan de helft uit onzelfstandige kamers in 24 grote studenten- en jongerencomplexen. De rest betreft kleinere klassieke herenhuizen, een paar honderd reguliere woningen, bedrijfsruimten en overige eenheden. Ook gaan er circa 40 medewerkers mee over.

Terug naar onze kerntaak
“De komende jaren werken wij aan duurzaam financieel herstel en leggen wij de focus volledig op onze kerntaken,” aldus Arjan Schakenbos, voorzitter van de Raad van Bestuur van Vestia. “Het afbouwen van de verhuur van woningen voor studenten en jongeren is een onderdeel van ons ondernemingsplan. Woonstad is in veel opzichten een uitermate geschikte overnamepartner en verhuurder van het bezit van Stadswonen.” Vestia wil tot 2022 ruim 32.000 eenhedenverkopen om zo, zonder verdere financiële steun van de sector, weer een gezonde corporatie te worden. Met de verkoop van Stadswonen zijn er nu totaal circa 20.000 eenheden verkocht.

Woonstad Rotterdam is bij deze transactie ondersteund door NautaDutilh.

 

http://www.vestia.nl/Actueel/Nieuws/Pages/Verkoopruim7000studentenwoningen.aspx / http://www.vestia.nl/Vestia%20Vastgoeddiensten/Overige%20documenten/2015-01-23_Persbericht_KO_Woonstad%20Rotterdam%20breidt%20aanbod%20voor%20jongeren%20fors%20uit.pdf

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?