Verweij Mungra start bouw van 520 studentenwoningen in Amsterdam

0

Vandaag heeft Verweij Mungra het startsein gegeven voor de bouw van 520 studentenwoningen aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam. Onder leiding van wethouder Ivens van de gemeente Amsterdam is de eerste paal geslagen. AmstelHome, zoals het complex gaat heten, opent naar verwachting haar deuren in het vierde kwartaal 2015. De verhuur van de woningen start begin februari via de website van Student Experience, www.studentexperience.nl.

De eerste paal is geslagen door wethouder Ivens van de gemeente Amsterdam, de heer Reuten, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost, en de heren Verweij en Mungra van Verweij Mungra Vastgoed, de initiatiefnemers van AmstelHome. Wethouder Ivens: “Studenten zijn belangrijk voor de stad, zij zorgen voor levendigheid en dynamiek. Om zich te kunnen ontplooien en te participeren hebben studenten behoefte aan goede en betaalbare huisvesting. Dit college heeft in de periode 2014-2018 de ambitie om voor jongeren 2.500 extra woningen te bouwen en voor studenten 8.000. De 520 studentenwoningen van AmstelHome leveren een grote bijdrage aan deze ambitie.” Johan Verweij, directeur van Verweij Mungra Vastgoed: “Wij zijn zeer blij met de start van de bouw van ons tweede toonaangevende studentencomplex. Over 1,5 maand gaat Ravel Residence met 800 studentenwoningen open en in het laatste kwartaal van dit jaar verwachten wij bij AmstelHome de eerste studenten te ontvangen. De vraag naar studentenwoningen in Amsterdam is zeer groot en inmiddels hebben al ruim 350 studenten gemeld geïnteresseerd te zijn in een woning. Inschrijven kan via studentexperience.nl, de student kan dan direct je woning uitkiezen, het contract inzien en een afspraak met ons maken voor een kennismakingsgesprek.”

Verweij Mungra Vastgoed en RAVAM
Initiatiefnemer Verweij Mungra Vastgoed werkt samen met investeringspartner RAVAM in het project AmstelHome. RAVAM is tevens de investeringspartner in Ravel Residence, een studentencomplex van 800 studentenwoningen aan de Zuidas in Amsterdam. Ravel Residence is eveneens een initiatief van Verweij Mungra Vastgoed.

RAVAM is een private investeerder, opgericht door een aantal Nederlandse family offices, met een specifieke focus op studentenwoningen. Met AmstelHome als meest recente investering heeft RAVAM nu een portefeuille van 1.300 studentenwoningen. RAVAM heeft interesse om haar positie op de markt voor studentenwoningen de komende jaren verder uit te breiden.

 

http://www.verweijmungra.nl/nieuws/46/start-bouw-520-studentenwoningen

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?