BAM bundelt twee Belgische bedrijven

0

Koninklijke BAM Groep nv heeft het voornemen de twee Belgische bedrijfsonderdelen CEI-De Meyer en Betonac per 1 april 2015 samen te voegen tot BAM Contractors nv.

CEI-De Meyer (circa 450 medewerkers) behoort tot de leidende bouwondernemingen in België. De onderneming is in de infrasector actief met tal van omvangrijke projecten op het terrein van burgerlijke bouwkunde en industriebouw, maar realiseert tevens belangrijke utiliteitsbouwprojecten en via de dochtervennootschap Immo BAM appartementengebouwen. Betonac (circa 300 medewerkers) is gespecialiseerd in de aanleg van wegen en de bouw van grote infrastructuurwerken. Beide bedrijven kennen al geruime tijd eenzelfde directie en worden samengebracht om optimale synergie te bereiken. BAM Contractors heeft als hoofdvestiging Brussel (Neder-Over-Heembeek), het voormalige hoofdkantoor van Betonac in Sint-Truiden blijft als vestigingskantoor gehandhaafd, naast de exploitatiezetels in Eke en Zele.

De vorming van BAM Contractors maakt deel uit van het in 2014 door BAM gelanceerde Back-in-shape-programma, dat onder meer beoogt de organisatiestructuur in Nederland en België te vereenvoudigen.

De fusie heeft naar verwachting geen directe gevolgen voor productiemedewerkers (arbeiders). De samenvoeging van stafafdelingen zal mogelijk leiden tot een vermindering van maximaal vijftien arbeidsplaatsen voor bedienden.

Omwille van de synergie heeft BAM de directie van het Belgische utiliteitsbouwbedrijf Interbuild tevens verantwoordelijk gemaakt voor de projectontwikkelaar Kairos. De diverse Belgische BAM-bedrijven opereren onder de werkmaatschappij BAM Belgium, waar het gezamenlijke beleid voor de Belgische BAM-bedrijven wordt uitgezet.

 

http://www.bam.nl/pers/persberichten/bam-bundelt-twee-belgische-bedrijven?vnc=1517d6c6239a1289466acacd96382d20&vnp=0

Share.

Leave A Reply

Inschrijven voor de nieuwsbrief?